spot_img
23.1 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateSalvamontiștii gorjeni, teste cu aparatură de ultimă generație

  Salvamontiștii gorjeni, teste cu aparatură de ultimă generație

  Continuă pregătirea salvatorilor montani din cadrul Serviciului Județean Salvamont Gorj. Personalul instituției aflate în subordinea Consiliului Județean Gorj au participat la o acțiune de perfecționare profesională în domeniul acvatic.

  Serviciul Public Județean Salvamont- Salvaspeo al Consiliului Județean Gorj a organizat o acțiune de pregătire perfecționare profesională a salvatorilor acvatici și scafandrilor din cadrul celor patru formații de salvare montană care acționează la nivelul județului Gorj.
  „Scopul întâlnirii este atât pregătirea profesională a personalului implicat în acest tip de intervenții, cât și analiza și identificarea celor mai bune metode de intervenție acvatică în lacurile din zonele montane, inclusiv cele situate la altitudine, precum și realizarea de exerciții practice comune pentru omogenizarea salvatorilor și a modului de acțiune.
  În cadrul exercițiului au fost testate în premieră națională barca tip targa și drona subacvatică, echipamente de ultimă generație, intrate în acest an în dotarea salvamontiștilor gorjeni și placa de intervenție în torente, toate echipamente unice le nivel național.
  Activitatea de salvare-căutare subacvatică desfășurată de către structurile Salvamont – Salvaspeo se face în baza Legii nr. 402/2006 privind prevenirea accidentelor și organizarea activității de salvare din mediul subteran speologic”, a transmis Serviciul de Salvamont Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!