spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitateSalvamontiștii reprezintă România, în Italia

  Salvamontiștii reprezintă România, în Italia

  O delegația Salvamont România formată din 28 salvatori montani din Argeș, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Poiana Brașov, Zărnești alături de Ciprian Zamfirescu, Manager de Inovare și Transformare Digitală la Vodafone, partenerul de tehnologie al Salvamont, vor reprezenta România la Conferința europeana a salvatorilor pe pârtiile de schi ce se va desfășura în perioada 14-17 aprilie 2023 în stațiunea montană Pontedilegno Tonale din Italia.
  „Evenimentul este organizat de Federația Internațională a Patrulelor de Schi (FIPS), care reunește 33 de țări membre și membri asociați din întreaga lume și în care Salvamont România este membru cu drepturi depline.
  Congresul este o oportunitate pentru salvamontiștii români de a face schimb de experiență cu alți salvatori montani, cu alte asociații naționale de salvare montană și pe pârtii de schi sau institute de cercetare în acest domeniu.
  Pe lângă intervențiile și demonstrațiile practice din fiecare zi, delegația României va prezenta un material privind analiza ocupațională a profesiei de salvator montan, soluțiile de salvare montantă bazate pe drone lansate recent în parteneriat cu Vodafone, precum și informații despre Centrul Național de Analiză Date, proiect unic la nivel european.
  România este apreciată de către organizații similare Salvamont din alte țări pentru cadrul legislativ foarte bun și cuprinzător în ceea ce privește desfășurarea activității de salvare montană și pentru soluția de desfășurare a activității în structură mixtă (angajați și voluntari), pentru sistemul de formare profesională, precum și ca prima țară din Uniunea Europeană care a reușit reglementarea aceste profesii.
  Salvamont România este singura structura de salvare din țara noastră membră în cele trei mari organizații de salvare: Comitetul Internațional de Salvare montană CISA IKAR, F.I.P.S. – Federația Internațională a Patrulelor de Schi și IEDO – Organizația internațională a salvatorilor cu drone. Astfel, salvamontiștii români se bucură de o poziție foarte bună în rândul țărilor cu activitate de salvare montană și reușesc să mențină totdeauna aceasta activitate ‘la înălțime ‘”, a transmis SalvamontRomânia-Dispeceratul Național Salvamont.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: