spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateScandal după concursurile de la Ambulanța Gorj!

  Scandal după concursurile de la Ambulanța Gorj!

  Noi investiții pe agenda Serviciului Județean de AmbulanțăImaginea Serviciul de Ambulanță Gorj este pătată după ce în unitate au fost descoperite mai multe nereguli, în urma unor controale efectuate de Corpul de Control. Conducerea unității este acuzată că nu a respectat procedura de ocuparea a unor posturi ocupate fără concurs.

  Prefectul județului Cosmin Pistol susține că toate cele descoperite au fost deja înaintate Ministerului Sănătății pentru a dispune măsurile legale. „Corpul de Control a făcut un control la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Pe lângă cele constatate de Curtea de Conturi și Serviciul Intern de Audit la Ministerul Sănătății, am constatat anumite nereguli și aici fac referire la taxă de 100 RON condiționată prin depunerea unei chitanțe la dosarul de recrutare a personalului, fără concurs pe perioada stării de alertă, care a viciat cumva procedura de selecție a candidaților. Mai este vorba și de poziția de director economic care nu a fost ocupată definitiv sau temporar viciind, astfel,din punct de vedere legal, hotărârile Consiliului Director care, dacă, la un moment dat sunt atacate în instanță, pot produce anumite prejudicii”, a transmis prefectul Cosmin Pistol.

  Scuze

  În replică conducerea SJA Gorj susține că vina pentru problem descoperite nu-i aparține. Constantin Mitroi dă vina chiar pe Minister pentru încurcătura creată. „Problema e simplă cu directorul economic! Noi avem obligația de a trimite către minister propuneri de numiri pe funcția respectivă. Numirea o face Ministerul Sănătății, iar aceștia au refuzat numirea pe funcție pentru că sunt îndeplinite condițiile de pensionare. Nu trebuiau să refuze dar asta nu e problema noastră,ei sunt ordonatorii principali de credite. Doamna care ocupa postul a îndeplinit condițiile de pensionare, iar la cererea ei i s-a prelungit contractul, conform legii, are acest drept pe perioadă determinată sau nedeterminată. În privința taxei de concurs, aceasta este prinsă într-un regulament intern. Nu suntem singura unitate care am încasat această taxă”, a declarat mangerul SJA Gorj Constantin Mitroi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: