spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateScandal la Primăria Albeni. Salariații nu l-au lăsat pe primarul Stan să...

  Scandal la Primăria Albeni. Salariații nu l-au lăsat pe primarul Stan să intre în instituție

  Polițiștii au intervenit joi, 5 ianuarie, la Primăria Albeni, după ce angajații nu i-au permis primarului Ionuț Stan să intre în sediul instituției.

  O serie de angajați sunt martori în procesul în care primarul Stan este judecat pentru fapte de corupție și, în mod normal, nu trebuie să intre în contact cu aceștia. Salariații din Primăria Albeni sunt revoltați.
  Hotărârea, care este cel puțin stranie, a fost luată de către Curtea de Apel Craiova: ,,În temeiul art.425/1 alin. 7 pct.2 lit. a Cpp rap la art. 205 Cpp. admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat Stan Silviu Ionuţ împotriva încheierii nr. 134/16.12.2022 pronunţată de Tribunalul Gorj. Desființează integral încheierea contestată și înlătură obligaţia prevăzută de art.215 alin.2 lit.e Cpp, respectiv obligaţia de a nu exercita funcţia de primar în cadrul Primăriei comunei Albeni”, a decis Curtea de Apel Craiova la sârșitul anului trecut.

  Acuzat că a încălcat condițiile controlului judiciar

  Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a anunțat că un angajat al Primăriei Albeni a sesizat că fostul primar Ionuț Stan a încercat să între în instituție.

  Pentru că a încălcat obligațiile impuse prin control judiciar, acesta ar putea ajunge din nou după gratii.

  ”Poliția Orașului Târgu-Cărbunești a fost sesizată cu privire la faptul că fostul primar al localității, aflat în control judiciar, s-a deplasat la sediul instituției publice, deși îi este interzis să ia legătura cu angajații, martori în cauza în care acesta este cercetat. Polițiștii efectuează verificări cu privire la respectarea/încălcarea obligațiilor impuse prin controlul judiciar de către bărbat, urmând ca, la finalizarea acestora, să formuleze propuneri legale”.

  Trimis în judecată pentru fapte de corupție

  În toamna anului trecut, primarul PNL al comunei Albeni, Ionuț Silviu Stan, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Acesta este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni: trafic de influență, luare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu, instigare la comiterea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu.
  Primarul s-a aflat multe luni în stare de arest preventiv, după care în arest la domiciliu.
  Potrivit oamenilor legii, în vara anului 2018, primarul Stan a cerut de la un martor denunțător suma de 3.000 de euro, pentru a-l angaja în funcția de asistent medical comunitar, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de examinare. Martorul denunțător a fost declarat admis, deși obținuse media 5,61. Primarul Stan este acuzat de procurori că a primit suma de bani anterior datei susținerii concursului.

  Șpăgi cerute salariaților primăriei

  „Inculpatul a a pretins de la asistenții medicali comunitari și asistentul social din cadrul Primăriei Albeni o sumă de bani, fătă a preciza cuantumul, lăsându-l la aprecierea acestora. pentru a întocmi deciziile de acordare a stimulentului de risc și a semna documentele înaintate Direcției de Sănătate Publică pentru finanțare, primind după încasarea stimulentului suma de 2.000 de lei“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

  De asemenea, primarul Stan a pretins și a primit suma de 12.000 de lei de la un candidat, pentru a fi angajat în postul de buldoexcavatorist în cadrul Primăriei Albeni.
  În iarna anului 2020, edilul comunei Albeni a pretins suma de 4.000 de euro din care a primit 3.500 de euro de la un martor denunțător, pentru a promova un concurs de șef de serviciu în cadrul Primăriei Albeni, „dispunând secretarului comisiei să-i remită martorului subiectele și rezolvarea acestora“.

  Totodată, în anul 2017, primarul Stan a pretins și primit de la un martor suma de 5.500 de lei, pentru angajarea soției sale pe postul de consilier agricol în cadrul Primăriei Albeni. Primarul i-a determinat pe membri comisiei de concurs să remită subiectele înainte de susținerea probei scrise.

  Ionuț Stan a câștigat alegerile la Albeni din partea Partidului Național Liberal.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: