spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateScandal la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu

    Scandal la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu

    Un nou scandal a izbucnit la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, după ce conducerea a decis să comaseze bucătăriile de la cele două unităţi spitaliceşti. Angajatele au răbufnit ieri în faţa presei, susţinând că sunt tratate ca nişte hamali, fiind nevoite să care cantităţi impresionante de mâncare pentru ca acestea să fie transportate către Spitalul „Tudor Vladimirescu”. Una dintre bucătărese a povestit printre lacrimi cât de greu face faţă volumului mare de muncă.

    „Am ajuns halterofilii spitalului”

    Angajatele spun că sunt suprasolicitate, fiind nevoite să pregătească masa chiar şi pentru un număr de 700 de bolnavi, dublu faţă de numărul pentru care găteau anterior. Eugenia Călinescu a deţinut funcţia de bucătar şef la Spitalul „Tudor Vladimirescu”, însă pentru că unitatea s-a comasat cu cea de la Spitalul 700, femeia şi-a pierdut funcţia, şi implicit 15 % din salariul pe care îl primea. Acum este nemulţumită că este nevoită să lucreze dublu, pe un salariu diminuat. „Am ajuns halterofilii spitalului pentru că muncim mult, cărăm pe scări borcanele că nu avem condiţii. Nu mai putem, nu mai putem! Este un spital mare şi nu ne înţelege nimeni, avem sute de bolnavi. Am fost chiar personal la manager în audienţă şi mi s-a spus că se comasează pentru economii. Nu ştiu de unde să facă economii, volumul de muncă este foarte mare. Nu mai putem! Este muncă prea multă şi nu am condiţii. Car atâta ca să facem mâncare pentru 700 de bolnavi, cărăm borcanele şi lăzile, de la etaj, pe mâini. Am un salariu de 840 de lei, acum dacă ni-l mai măreşte şi nouă”, a declarat Eugenia Călinescu, bucătar Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.

    Muncă dublă

    Principala nemulţumire a angajatelor de aici este legată de căratul alimentelor pentru prepararea mesei bolnavilor. Femeile spun că este foarte greu să transporte greutăţi atât de mari în fiecare dimineaţă. „Este mai multă muncă, mai ales cu alimentele dimineaţa. Nu vine nimeni să ne ajute, nu a venit nici în dimineaţa asta nimeni. Nu am fost la manager, eu am fost detaşată, abia acum sunt pe post. Este greu, dar sperăm să ne obişnuim, ce să facem!?”, a precizat Liliana Pătrăşcoiu, bucătar.

    Bucătăriile au fost comasate pentru economie

    Conducerea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu susţine că s-a luat decizia comasării celor două bucătării pentru eficientizearea serviciilor, în sensul că se va face o economie considerabilă la bugetul unităţii. Managerul Tiberiu Tătaru a precizat că din momentul comasării se economiseşte lunar o sumă echivalentă cu şase-şapte salarii. „Nu există, până în acest moment, sincope de funcţionare. Lucrurile se desfăşoară în mod corespunzător şi consider că este cea mai bună soluţie pentru a reuşi să suplinim lipsa de personal care o avem şi a nu angaja persoane pentru a pune greutate pe bugetul instituţiei”, a declarat Tiberiu Tătaru, manager Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.

    Mâncarea gătită la Spitalul 700 este transportată la unitatea „Tudor Vladimirescu” cu două maşini autorizate sanitar. Măsura a fost luată începând cu 2 februarie, în acest fel fiind exclusă externalizarea serviciilor de bucătărie, caz în care angajatele de aici şi-ar fi pierdut locul de muncă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: