spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateSe fură ca în codru de pe drumurile naționale din Gorj

  Se fură ca în codru de pe drumurile naționale din Gorj

  Elementele de semnalizare și avertizare care sunt montate pe drumurile naționale din Gorj dispar după puțin timp, furturile de aceste fel fiind tot mai frecvente,

  Lucrătorii de la Drumurile Naționale au montat în diferite zone considerate cu risc de producere a accidentelor rutiere elemente luminoase intermitente, cunoscute sub numele de „butoni“, care funcționează cu energie solară. Zeci de astfel de „butoni“ au dispărut, potrivit reprezentanților Drumurilor Naționale.

  „Sunt furturi destul de multe pe drumurile naționale, în special la «butonii» luminoși care clipesc. Se fură și sistemele de alimentare a indicatoarelor luminoase cu săgeți în virajele mai periculoase. S-au furat cinci-șase sisteme compuse din panou solar și acumulatorul aferent în zona Defileului Jiului. S-au montat pentru a semnaliza virajele periculoase“, a precizat Cristian Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

  Potrivit acestuia, cele mai multe furturi de «butoni» luminoși se înregistrează în zona localității Pișteștii din Deal, de pe Drumul Național 67 Târgu Jiu-Rm. Vâlcea. Prejudiciul este destul de ridicat, deoarece un element de acest fel are o valoare de aproximativ 100 de lei.

  Se vor monta camere video de supraveghere

  Cristian Tudor a precizat că în perioada următoare se vor monta camere video mobile pentru depistarea celor care comit astfel de fapte sau aruncă gunoaie în parcări sau în alte locuri: „Se lucrează la achiziționarea de camere video mobile alimentate solar. Vor fi montate în diferite locuri“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!