spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateSe refac documentele cadastrale pentru stațiunea Săcelu, în vederea vânzării 

  Se refac documentele cadastrale pentru stațiunea Săcelu, în vederea vânzării 

  Centrul de agrement și tratament de la Săcelu va beneficia de actualizarea documentațiilor cadastrale. Acesta fusese scos la vânzare, dar procedura s-a blocat din cauza problemelor legate de actele privind cadastrul.

  Potrivit administrației Complexului Energetic Oltenia se va avea în vedere diminuarea suprafețelor în conformitate cu o hotărâre judecătorească și întocmirea documentațiilor cadastrale. Ulterior, va urma intabularea terenurilor și a construcțiilor care aparțin Complexului Energetic Oltenia, prin Centrul de recuperare și agrement de la Săcelu. Vor fi executate relevee pentru clădirile amplasate pe aceste terenuri.

  Scoase de doi ani la vânzare

  Activele de la Săcelu deținute de CEO au fost scoase de doi ani la vânzare. Măsura valorificării activelor de la Săcelu este parte din Planul de restructurare și decarbonare al CE Oltenia notificat Comisiei Europene în 4.12.2020, revizuit în iunie 2021 și completat în decembrie 2021. Comisia Europeană a aprobat la data de 26.01.2022, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda CE Oltenia un ajutor de restructurare. Măsura va permite Complexului Energetic Oltenia să își finanțeze Planul de Restructurare. Complexul Energetic Oltenia a scos la vânzare atât clădirile din zonă, cât și terenurile și luciul de apă. „Vânzare activelor non-core, disponibilizabile ale S. C.E.O. S.A., constând în imobile, dotări mijloace fixe și terenurile aferente: Teren aferent imobilului „Bază de tratament”, în suprafață de 3.253,92 mp; Teren aferent activului „Plajă împreună cu bazinele de apă minerală”, în suprafață de 10.147,00 mp; Teren aferent activului „Centrală termică, spălătorie și parcare”, în suprafață de 1.772,90 mp și aferent fostului activ „Vila 3 și Vila 6”, în suprafață de 416,78 mp; Teren aferent imobilului „Bloc de garsoniere”, în suprafață de 1.552,21 mp; Teren aferent imobilului „Cantină Restaurant”, în suprafață de 561,00 mp”, conform Complexului Energetic Oltenia. La un moment dat acțiunea de valorificare a activelor a fost blocată, din cauza problemelor cadastrale care vor fi remediate acum. Între timp, administrația Complexului Energetic Oltenia va scoate la vânzare numai cantina de la Săcelu, unde nu sunt probleme de natură cadastrală.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: