spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateSecția Gastroenterologie a SJU Târgu Jiu a fost reabilitată

  Secția Gastroenterologie a SJU Târgu Jiu a fost reabilitată

  Secția Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost reabilitată. Investiția a fost realizată prin sumele alocate de Consiliului Județean Gorj, instituție în subordinea căreia funcționează unitatea medicală.

  În 2021, Consiliul Județean Gorj a alocat sumele necesare pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea a trei secții, printre care s-a numărat și Gastroenterologia.
  Aceste lucrări au fost efectuate în baza contractului „Reabilitare și modernizare secțiile Medicină internă I, Gastroenterologie și Neonatologie – Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, din strada Progresului”. Lucrările au fost finalizate la două secții, urmând a începe la Medicină internă I.
  Lucrările de reabilitare efectuate în Secția Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu contribuie la creșterea gradului de confort al pacienților și al cadrelor medicale, la îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare și la reducerea riscului apariției infecțiilor asociate asistenței medicale.
  În trecut, saloanele acestei secții nu îndeplineau cerințele de igienă impuse de standardele actuale, respectiv gresia și faianța din grupurile sanitare, sala de mese și oficiu aveau montate rosturi care favorizau apariția și dezvoltarea bacteriilor, pereții din saloane erau în totalitate finisați cu vopsea pe bază de ulei, iar pavimentul era din mozaic. Acum, în toată secția a fost montat linoleum antistatic și antibacterian, pe holuri au fost montate bare de tipul „mână curentă”, a fost montat tapet PVC pe pereți, grupurile sanitare au fost modernizate în totalitate.
  Un alt scop al acestei investiții a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor. Au fost înlocuite corpurile de iluminat fluorescente cu corpuri de iluminat cu led, a fost înlocuită instalația electrică, au fost înlocuite aparatele (întrerupătoare – prize), a fost înlocuită tâmplăria veche din lemn, cu tâmplărie din PVC și a fost amenajat un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, a fost realizată instalația de detecție și avertizare incendiu, au fost montate uși rezistente la foc, și au fost înlocuite obiectele sanitare.
  Secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu are capacitatea de a diagnostica și trata corespunzător toate afecțiunile sistemului digestiv și are în dotare aparatură performantă, precum videoendoscop, videocolonoscop, ecograf Doppler etc, dar și acces la computerul tomograful și RMN-ul unității medicale. Aici își desfășoară activitatea cinci medici primari și specialiști, 10 asistenți medicali, un asistent medical la cabinetul de endoscopie digestivă și un asistent medical la cabinetul gastroenterologie, cinci infirmieri și doi îngrijitori de curățenie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: