spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateȘef OCPI Gorj: “Se impun niște comasări de UAT-uri”

  Șef OCPI Gorj: “Se impun niște comasări de UAT-uri”

  Un șef de instituție din Gorj consideră ineficientă activitatea din unele primării. Marius Mănescu, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Gorj, afirmă că unele unități administrativ-teritoriale (UAT) ar trebuie comasate. Acesta susține că munca omului poate fi înlocuită, cu sprijinul procesului de digitalizare.

  „Se impun niște comasări de UAT-uri. Sunt primării care cheltuie ineficient, au un număr redus de cetățeni, localități depopulate. Pentru o mie, o mie și ceva de de persoane, nu se justifică cheltuielile. La Gorj ar putea să rămână 40-50 de localități din cele existente. Eu cred că ar fi o măsură necesară! Nu e ușor să lucrezi în administrație. Am văzut, acum, există foarte multe unități teritoriale unde s-au făcut birouri de evidenta populației. Sunt costuri și de personal și de funcționare. Nu știu dacă în epoca aceasta, în care trăim, când digitalizarea trebuie să rezolve o mare parte din problemele noastre, se mai impune angajarea unora care să elibereze câteva zeci de buletine pe an” , a transmis șeful OCPI Gorj, Marius Mănescu, la un post de televiziune locală.

  Pe de altă parte, primarii susțin că programele actuale, cele digitale, cum afirmă șeful Oficiului de Cadastru, uneori mai mult încurcă. La Bumbești Jiu, primarul consideră că o adeverință se obține mai ușor dacă e scrisă la mână. “Vorbim de cel puțin 20 de ani de simplificarea birocrației, de reducerea acesteia, iar mie mi se pare că, dacă cetățeanul vine acum să ia un document, durează mai mult decât în era scrisului pe hârtie. Uneori și tehnica asta de calcul joacă feste, ba că nu merge programul, ba că sunt alte probleme“, a transmis primarul din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!