spot_img
19.1 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateȘeful APAREGIO răspunde acuzațiilor și sesizărilor făcute de târgujieni „Toată apa este...

  Șeful APAREGIO răspunde acuzațiilor și sesizărilor făcute de târgujieni „Toată apa este potabilă”

  Operatorul de apă-canal Aparegio răspunde acuzelor pe care le fac unii dintre târgujieni cu privire la calitatea apei de la robinet. Potrivit directorului Traian Pătrășcoiu, toată apa furnizată de Aparegio este apă potabilă, inclusiv cea din zona Ciocârlău. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, le-a cerut șefilor Aparegio să ia măsuri de urgență după valul de sesizări privind calitatea apei din partea de nord a orașului.

  Numeroși târgujieni se plâng de presiunea scăzută a apei în partea de nord a urbei, dar mai ales de calitatea apei furnizată de Aparegio. Șeful operatorului spune însă că apa este în parametri. „Toată apa pe care o distribuie Aparegio în aria de operare, respectiv județul Gorj, este apă potabilă. Analize se fac și de către operator, și de către Direcția de Sănătate Publică. Au apărut sesizări cu privire la partea de nord, deoarece debitele sunt scăzute pe cursurile de apă Șușița și Sohodol. Partea de nord a municipiului Târgu Jiu este alimentată și din Dealul Târgului, și din Iezureni, și din Preajba. Așa este creionat sistemul, iar când sursele de apă nu sunt suficiente, atunci se suplimentează cu surse de la Iezureni și Preajba pentru partea de nord. Nu se pune problema de apă nepotabilă. Apa din Dealul Târgului este tratată într-un fel și are o anumită calitate, apa din Preajba este tratată altfel și cea din Iezureni altfel. Fiecare este potabilizată într-un anumit fel”, spune Traian Pătrășcoiu.

  Soluții pentru cartierul Narciselor

  Directorul Aparegio promite să rezolve și presiunea apei în zona Narciselor. 100.000 de lei vor fi investiți în lucrările programate a fi realizate acolo. „În cartierul Narciselor, într-o lună de zile o să montăm un grup de pompare. Cartierul a fost neevaluat bine de la început, de când a fost amplasat, și nu a fost făcut pentru un număr atât de mare de consumatori cât are acum. Miercuri am aprobat în AGA o suplimentare a bugetului pentru lucrările care vor avea loc acolo. Vom pune un grup de pompare și nu o să mai fie probleme în cartierul Narciselor, estimez eu, în 45 de zile. Costurile sunt în jur de 100.000 de lei”, a mai declarat Pătrășcoiu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: