spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateȘeful de la Protecția Consumatorilor își acuză de corupție unii colegi din...

  Șeful de la Protecția Consumatorilor își acuză de corupție unii colegi din Gorj

  O echipă de control a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat o serie de verificări în stațiunea Rânca, în urma cărora mai multe unități de cazare și alimentație au fost închise pe o perioadă. În urma reacțiilor din Gorj, președintele ANPC a postat un mesaj virulent, în care își acuză subordonații de la Protecția Consumatorului Gorj că sunt pe mână cu agenții economici care încalcă legea, lăsându-se corupți pentru a nu lua măsuri, iar pe patroni că s-au obișnuit să fie lăsați în pace.

  Unii patroni au spus că verificările au fost abuzive.
  Horia Constantinescu, președintele ANPC, a replicat printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, în care își atacă inclusiv unii colegi: „Noi avem la dispoziție sute de filmări și materiale video de cum această FAMIGLIE înțelege să facă bani pe spatele siguranței consumatorilor.
  V-ați obișnuit să nu vă treacă nimeni pragul decât eventual să mănânce o pomană și să se facă că nu văd gravele abateri de la lege.
  Dacă sora fratele verișorii și alții ținuti pe funcții tocmai pentru că nu vă deranjează interesele nu au vrut să vadă ceea ce au văzut colegii mei din cadrul comandamentului nu înseamnă că ceea ce faceți voi trebuie lăsat așa să meargă la infinit.
  Voi dedica acestei situații o parte din conferința de presă legată de acțiunile noastre din această iarnă și de cum înțelegeți voi, mafioții locali, să urlați ca din gură de șarpe în loc să vă asumați dezastrul.


  Nu autoritatea noastră distruge mediul de afaceri și acea parte dintre colegii noștri obedienți de serviciu ai intereselor locale probabil pentru a fi permanent păstrați în funcție“.

  A criticat și presa locală

  Horia Constantinescu a ajuns chiar să critice și presa locală, care a preluat mesajele oamenilor de afaceri din Rânca. De asemenea, acesta își acuză unii colegi de corupție: „Cele două trei fițuici la care ați apelat încercând să denigrați atât acțiunea cât și autoritatea noastră nu reușesc să ne impresioneze încât să ne băgăm și noi sub preșul sub care stau de mult cei ce nu au avut neobrăzarea să vă deranjeze.
  În mai puțin de o săptămână pe unele dintre situațiile constatate legate de situații ce pun în mod flagrant sănătatea consumatorului în pericol vor pleca sesizări către instituțiile abilitate să cerceteze din punct de vedere penal întreaga situație.
  O să explicăm de ce vi se par suprapuneri de competențe pentru că știți că o parte dintre lucrătorii altor autorități și parte dintre colegii noștri sunt în simbria voastră și nu v-ar fi deranjat.
  Felicit colegii ce înțeleg să ia măsuri ferme, indiferent de cine este în spatele afacerii protejând în felul acesta consumatorul, apărând legea și statul român“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Pentru majoritatea celor din ANPC, „normalul” e sa profite de functia pe care o au.
   Mentalitatea se schimba foarte greu.
   Succes celor care incearca sa schimbe in bine comportamentul atat a agentilor economici cat si celor de la ANP!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!