spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateȘeful Poliției Rovinari, care s-a autosesizat în cazul polițistului de la Fărcășești,...

  Șeful Poliției Rovinari, care s-a autosesizat în cazul polițistului de la Fărcășești, implicat într-un imens scandal

  Șeful Poliției Orașului Rovinari, Minel Sanda, care s-a autosesizat în cazul polițistului de la Fărcășești cu privire la săvârșirea infracțiunilor de distrugere și loviri și alte violențe a fost implicat, cu ani în urmă, într-un imens scandal.

  Atunci, acesta era ofițer la Investigarea Fraudelor Gorj și a reușit performanța să distrugă patru mașini. Polițistul se afla în timpul liber și, după ce a consumat mai multe pahare cu alcool, s-a urcat la volanul mașinii sale, a intrat pe contrasens și a avariat patru autoturisme care erau parcate. Testat cu etilotestul, ofițerul prezenta o alcoolemie de 0,80 în aerul expirat. Colegii săi i-au întocmit dosar penal.
  „Este mort de beat, nici nu poate vorbi. Ne-am trezit cu el ca a pus frână brusc, a intrat in doua taxiuri din parcare și apoi a ricoșat, a intrat pe contrasens si s-a dus în dubă”, povesteau martorii.
  După câțiva ani de la această faptă, Minel Sanda a fost avansat în postul de șef al Poliției Rovinari.

  Posibilă răzbunare

  Cercetarea făcută în cazul polițistului de la Fărcășești ar fi pornit de la o răzbunare, susțin reprezentanții sindicatului Europol. Polițistul l-ar fi oprit în trafic pe șeful Poliției Turceni și, în urma verificărilor, i-a reținut certificatul de înmatriculare. Polițistul aflat în culpă a contestat măsura, dar instanța de judecată a menținut sancțiunea.
  „Debutul comportamentului infracțional al șefilor din cadrul IPJ Gorj față de subalterni s-a produs în data de 24.09.2022, pentru că un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Fărcășești a ”avut tupeul” să sesizeze structura de control intern cu privire la faptul că șeful Poliției Orașului Rovinari, comisar Sanda Minel, efectuează activitatea de control a dispozitivului de ordine publică fără a purta uniforma de serviciu așa cum statuează art. 6 alin. 3 din Anexa nr. 1 la OMAI 183/2021, dar și pentru că în data de 19.10.2022, în timp ce se afla în serviciul de patrulare cu șefa Postului de Poliție Negomir, l-a amendat pe prietenul acestuia, șeful Poliției Orașului Turceni, subcomisar Pardos Claudiu Ionuț, pentru încălcarea normelor rutiere“, a anunțat Europol.
  Interesant este că Poliția Rovinari s-a sesizat fără să existe o plângere din partea unei părți vătămate, în cazul șefului postului de Poliție Fărcășești. „La data de 26 aprilie, polițiștii Poliției Orașului Rovinari s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și distrugere de către un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Fărcășești, au anunțat reprezentanții Poliției Gorj.
  Polițistul este acuzat că și-a agresat soția și că a distrus o ușă la o petrecere desfășurată la Rânca. „Agentul, aflându-se în timpul liber, ar fi participat la un eveniment privat, la o cabană din stațiunea Rânca, în noaptea de 12/13 martie a.c., iar pe fondul consumului de alcool, acesta și-ar fi agresat fizic soția și ar fi distrus o ușă.
  Actul de sesizare a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, fiind constituit dosar penal“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Gorj.

  Polițistă agresată

  Potrivit reprezentanților IPJ Gorj, polițiști din cadrul Compartimentului Control Intern s-au deplasat vineri, 28 aprilie, la sediul Poliției Orașului Rovinari, pentru a efectua activități în cadrul dosarului penal, în baza unei delegări a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci.
  Șefa postului de Poliție Negomir a refuzat să le înmâneze colegilor telefonul, astfel că în interiorul Poliției Rovinari a avut loc un incident. Polițista a fost prezentă la petrecerea cu pricina. Aceasta a fost agresată de cei doi polițiști, pentru că a refuzat să le înmâneze telefonul. Polițista a suferit răni la mână, pentru că telefonul i s-a spart și a mers la spital pentru a primi îngrijiri medicale.
  Cu privire la incidentul din sediul Poliției Rovinari, în comunicatul Europol se arată că în Ordonanță nu se preciza ce obiect urma să fie ridicat: „Iar ca totul să demonstreze comportamentul total neprofesionist promovat la nivelul IPJ Gorj, în data de 28.04.2023 polițiștii din cadrul Biroului Control Intern, comisar Segârceanu Bogdan și colegul acestuia, Borcan Marian s-au deplasat la sediul Poliției Orașului Rovinari, unde au chemat-o pe șefa Postului de Poliție Negomir pentru a fi audiată în calitate de martor în cadrul dosarului penal constituit exact după mintea și asemănarea comisarului Sanda Minel.
  Cu privire la această audiere ați putea spune că nu e nimic anormal, însă i-au comunicat că vor trebui să-i ridice „un telefon mobil„ întrucât ar putea constitui mijloc de probă, prezentându-i o ordonanță în acest sens care însă nu era completată cu datele de identificare ale presupusului dispozitiv ce ar fi putut contribui la aflarea adevărului în cadrul procesului penal. Văzând modul nelegal de completare a ordonanței respective dar și caracterul ilicit al solicitării celor doi polițiști din cadrul Biroului Control Intern, colega noastră le-a precizat că nu le va putea pune la dispoziție telefonul întrucât acesta nu este individualizat în cuprinsul documentului așa cum era normal conform prevederilor legale.
  Pentru simplul fapt că aceasta a dorit să-i fie respectate drepturile, cele două ”eminențe” de la Control Intern au agresat-o fizic pe colega noastră și au încercat să o deposedeze de bunul personal, bruscând-o în repetate rânduri pentru a-i smulge acesteia telefonul din mână, moment în care dispozitivul s-a spart, provocându-i mai multe plăgi la nivelul mâinii.
  În continuarea comportamentului infracțional al celor doi specialiști de la Control Intern, deși activitatea de audiere în calitate de martor se terminase, au privat-o ilegal de libertate pe colega noastră preț de 3 ore sub pretextul că îi vor prezenta ordonanța de reținere pentru 24 de ore în baza căreia va fi depusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Gorj pentru faptul că ar fi refuzat să le predea telefonul mobil ce tocmai fusese distrus de către cei doi, în ciuda faptului că nu individualizaseră în cuprinsul ordonanței anterioare care este dispozitivul ce poate constitui mijloc de probă“, se mai arată în comunicatul sindicatului Europol.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: