spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateSenatorul Iordache a câștigat procesul pentru despăgubirile de 2 milioane de euro

  Senatorul Iordache a câștigat procesul pentru despăgubirile de 2 milioane de euro

  Senatorul PNL de Gorj, Ion Iordache, a câștigat un proces cu Direcția Sanitar Veterinară Gorj, în urma căruia ar putea să beneficieze de despăgubiri în valoare de aproximativ două milioane de euro din partea statului. Liberalul deține cel mai mare complex de vânătoare din Oltenia, în localitatea Turceni, iar în urma apariției unui focar de Pestă Porcină Africană au fost uciși aproximativ 2.000 de porci mistreți.

  Iordache, unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din Gorj, a despăgubiri, la fel cum primesc și fermierii sau proprietarii de animale din gospodării, însă conducerea DSV a susținut că nu are dreptul la daune și nu a completat documentația necesară. Firma lui Iordache a acționat în judecată instituția. Tribunalul Gorj i-a dat câștig de cauză în prima fază, dar sentința nu este finală pi poate fi contestată: „Obligă pârâții Comisia de evaluare a sumelor pentru pierderea suferită de SC Greenadel Prod SRL (n.r.-firma deținută de Ion Iordache) la stabilirea sumelor, a valorii de înlocuire de piață, pentru pierderea suferită de reclamantă, urmare a acțiunilor întreprinse în baza Planului de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane nr.469/10.01.2020. Obligă pârâții să procedeze la întocmirea completă a fișelor de evaluare pentru pesta porcină africană în vederea completării documentației pentru stabilirea și plata despăgubirilor“.

  Cel mai probabil, hotărârea finală va fi luată de către Curtea de Apel Craiova.

  Directorul DSV Gorj care s-a opus acordării despăgubirilor, schimbat

  Între timp, directorul executiv al DSV Gorj, Sorin Ștefănescu, care s-a opus acordării despăgubirilor către omul de afaceri liberal, a fost înlocuit din funcție.

  Senatorul a comentat, la postul Gorj Tv că înlocuirea nu are legătură cu poziția pe care a avut-o în cazul său: „Fostul director a fost o mare piedică în această activitate sanitar-veterinară din județul Gorj și se văd rezultatele: suntem pe primul loc în țară la Pesta Porcină Africană, în condițiile în care județul Gorj este printre ultimele locuri din țară la numărul de animale“.

  Complexul de vânătoare se întinde pe 560 de hectare

  Senatorul liberal deține un complex de vânătoare care se întinde pe o suprafața totală este de aproximativ 560 hectare. Aici se află animale din speciile următoarele specii: cerb comun, cerb lopătar, căprior și muflon.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: