spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateSesizare la poliție și Casa de Sănătate împotriva a directorilor muzicanți ai...

  Sesizare la poliție și Casa de Sănătate împotriva a directorilor muzicanți ai liceului din Turburea

  Inspectoratul Școlar Județean Gorj au depus sesizare la poliție și la Casa de Sănătate împotriva celor doi directori ai Liceului din Turburea, soț și soție, care au intrat în concedii medicale imediat cum au auzit că urmează să fie controlați. În schimb, soții Sgaibă, care cântă într-o formație, au prestat din punct de vedere artistic la un eveniment.

  Echipa de inspectori de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, care a demarat o acțiune de control, a constatat mai multe nereguli. S-a constatat, de exemplu, că persoana desemnată de director să-l înlocuiască nu avea drept de semnătură, fapt care a dus la întârzierea plăților la salarii, burse și utilități. „Prin planul unic de îndrumare și control, aprobat de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, este programată, în perioada 20-29 noiembrie 2023, o inspecție școlară generală la Liceul Tehnologic Turburea.

  Echipa de inspectori școlari, care s-a deplasat pentru a începe controlul programat, a constatat că persoana desemnată de către domnul director al Liceului Tehnologic Turburea, Sgaibă Liviu, pentru a prelua atribuțiile de director pe perioada incapacității temporare de muncă, nu poate să-și exercite aceste atribuții delegate, deoarece nu are acces la vreun document de proiectare a activității.

  Mai mult, la emiterea deciziei, directorul Liceului Tehnologic Turburea, Sgaibă Liviu, nu a trimis în trezorerie specimen de semnătură a persoanei delegate să preia atribuțiile funcției de director, fapt ce a condus la repercusiuni privind nerespectarea termenelor de plată a salariilor, a burselor elevilor și a utilităților.

  În prima zi de control, s-a constatat că domnul director solicitase adeverință de angajat în data de 3 noiembrie 2023 (vineri), deși – curios – concediul medical a început în data de 6 noiembrie 2023 (luni).

  Cu privire la aceste nereguli identificate în cadrul Liceului Tehnologic Turburea, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a sesizat instituțiile abilitate ale statului român“, se arată într-un comunicat de presă al ISJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: