spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăActualitateSisteme de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice la Aparegio

  Sisteme de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice la Aparegio

  Investiție finalizata cu succes de Aparegio SA. În plină criza energetică, societatea a reușit instalarea a 3 sisteme de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice însumând o capacitate de 355 kW. Investiția va reduce costul la factura de electricitate.Valoarea investitiei este de 2.870.926,00 RON.

  „Având în vedere evoluția prețului la energie într-o perioadă relativ scurtă (având ca trigger-i în primul rând criza pandemică și războiul din Ucraina), prin care au fost înregistrate creșteri ale prețului final la consumator pentru energia electrică de peste 600%, precum și impredictibilitatea pieței energiei, în scopul menținerii unor prețuri și tarife suportabile la serviciile de utilitate publică furnizate, APAREGIO GORJ S.A. a implementat cu succes un proiect de investiții finanțat din surse proprii – instalarea a 3 sisteme de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice însumând o capacitate de 355 kW. Locurile de implementare ale investiției sunt Stația de Epurare a Apei Uzate Curtișoara, Bumbești-Jiu, Stația de Deferizare a Apei Potabile Tg. Cărbunești și Stația de a Apei Uzate Țicleni.

  În actualul context descrise mai sus, astfel de investiții au devenit mai curând obligatorii decât opționale, durata de recuperare (chiar și raportată la prețurile compensate din fonduri publice) fiind una decentă. Dacă până acum investiția costisitoare în panourile fotovoltaice făcea astfel de proiecte prohibitive – acesta fiind principalul dezavantaj, acum balanța avantajelor este mult mai grea:
  – Sursa – energia solară, este inepuizabilă;
  – Echipamentele au o durată mare de exploatare, de cel puțin 25 de ani, la costuri de întreținere extrem de mici;
  – Reducerea costurilor la facturile de electricitate;
  – Îmbunătățirea calității mediului prin reducerea gazelor cu efect de seră.
  Conjunctura nu a permis nici o întârziere în implementarea acestui proiect din surse proprii, în situația dificilă existentă inerția, lipsa oricărei măsuri sau decizii fiind cea mai proastă alegere”, transmite Aapregio SA.
  Acesta este un prim pas, după cum spunea Directorul General al APAREGIO GORJ S.A, Domnul Traian Pătrășcoiu, următorii fiind accesarea oricăror oportunități de finanțare ivite pentru a dezvolta și implementa proiecte similare, căutând mereu căi pentru a transforma problemele în oportunități.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: