spot_img
10.2 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăActualitateSprijin de la Ministerul de Externe, pentru Târgu-Jiu

  Sprijin de la Ministerul de Externe, pentru Târgu-Jiu

  După primirea trofeului „Mărul de Aur”, autorităţile municipale continuă demersurile în vederea înscrierii operelor brâncuşiene pe lista UNESCO. Acest lucru înseamnă că trebuie respectate întocmai recomandările făcute de către reprezentanţii UNESCO, iar Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va trebui să convingă ambasadorii pentru susţinerea acestei propuneri.

  Anul 2015 se anunţă a fi unul la fel de important, pentru autorităţile municipale, în condiţiile în care se fac demersuri susţinute pentru înscrierea Ansamblului Monumental „Constantin Brâncuşi”, pe lista UNESCO. Cu o parte din documentaţia solicitată depusă, Primăria Târgu-Jiu a fost gazda vizitei făcute de o comisie de la UNESCO, specialişti veniţi să facă o evaluare a operelor. Pentru obţinerea acestui deziderat va trebui ca autorităţile locale să respecte întocmai recomandările primite, iar Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va trebui să dea dovadă de multă convingere în faţa ambasadorilor UNESCO. „Din discuţiile purtate cu Ministrul Culturii am înţeles că se doreşte ca la jumătatea anului 2015 să fie totul finalizat. Sprijinul pe care l-am primit şi pe care îl vom primi este mare, mă refer şi la sprijinul financiar. În anul 2015 se vor aloca bani pentru restaurarea Coloanei Fără Sfârşit, se va lucra pe fiecare modul. Va trebui să se implice şi Ministerul de Externe, iar domnul Ministru Titus Corlăţean va trebui să poarte discuţii cu ambasadorii, pentru că şi ei votează”, a declarat la Acces Tv, primarul Florin Cârciumaru.

  2015, an cu greutate

  Municipalitatea este optimistă şi speră ca la jumătatea anului 2015 operele să se regăsească pe lista UNESCO. Etapa ulterioară nu va însemna decât o mai bună organizare, în sensul că se va aproba de consilierii locali un regulament intern strict, rolul Centrului „Constantin Brâncuşi”, crescând enorm. Întrebat cu privire la activitatea centrului, Cârciumaru a susţinut că are încredere în directorul Doru Strâmbulescu. „La Centrul „Constantin Brâncuşi” nu am găsit nicio soluţie, iar cel mai bine a gestionat activitatea Ovidiu Popescu, însă toţi care au trecut pe acolo au fost buni şi au avut o bună pregătire. Centru trebuie să aibă parte de un manager. Eu consider că domnul Strâmbulescu promite şi va face. Este un om bine pregătit în domeniu, a susţinut un concurs şi trebuie să avem încredere în dumnealui”, a declarat Florin Cârciumaru. Înscrierea Ansamblului „Constantin Brâncuşi”. Pe lista UNESCO va însemna şi că orice modificare ce ar dori să o aducă locuinţei de pe calea Eroilor un proprietar, ea nu se va putea pune în practică fără aprobare de la UNESCO.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: