spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateStadionul din Târgu Jiu, tot pe pierdere. Romanescu: „Veniturile nu acoperă nici...

  Stadionul din Târgu Jiu, tot pe pierdere. Romanescu: „Veniturile nu acoperă nici 20% din cheltuieli”

  Stadionul Municipal încă produce pierderi pentru Primăria Târgu Jiu. Întreținerea arenei, inaugurată în urmă cu un an, costă foarte mult. Primarul Marcel Romanescu susține că prin contractele încheiate cu echipele sportive, autoritatea publică nu a reușit să acopere nici 20% din banii cheltuiți pe utilități și întreținere.

  Vine un nou sezon rece în care stadionul din Târgu Jiu va înghiți banii de la buget. Pandemia a încurcat și mai mult planurile autorităților pentru că arena nu a produs mai nimic așteptările fiind totuși mari. “Sumele obținute de pe urma stadionului nu sunt acoperitoare pentru cheltuielile pe care le avem cu stadionul. Avem un mare avantaj că cele două ierni, din momentul în care a fost recepționat, au fost ușoare, cu costuri semnificativ reduse pentru întreținerea stadionului. Am recuperat în această vară doar sume modice. Nu cred că acoperă nici măcar 20% din întreținerea stadionului. În perioada de primăvară, lucrurile ar trebui să intre cât de cât în normal, urmând să scoatem aceste spații la licitație, mai puțin spațiile administrative din spate, care se pare că nu sunt tocmai interesante pentru oamenii de afaceri. Spațiile din față și hotelul le vom scoate la licitație pentru cei interesați”, susține Marcel Romanescu.

  Preț scăzut

  Primarul susține că acum, alături de noul Consiliu Local vrea să găsească cea mai bună soluție pentru recuperarea pagubelor. “Din păcate, perioada de pandemie a adus un blocaj și în rândul oamenilor de afaceri. O mare parte dintre cei care erau interesați înainte de închirierea acestor spații, mi-au spus că nu știu ce să mai facă, nu știu cu cât se va prelungi această perioadă, cât se vor prelungi restricțiile pentru activitățile pe care ar putea să le desfășoare în aceste spații. Suntem într-o zonă în care trebuie să stabilim oportunitatea închirierii acestor spații. Voi avea un nou consiliu local, iar una dintre primele discuții pe care le voi avea va aborda și această problemă. Există un mare risc. În perioadele de boom economic poți să scoți la licitație și să obții un preț foarte bun, iar în perioadele de declin economic, așa cum suntem în prezent, prețul poate fi foarte scăzut. Nu putem să scădem sub acel raport de evaluare, de care trebuie să ținem cont. Evaluatorul specializat ne-a spus că minimul pe metrul pătrat este atât”, a mai transmis primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: