spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateStadionul Municipal din Târgu Jiu va purta numele Constantinei Diță

  Stadionul Municipal din Târgu Jiu va purta numele Constantinei Diță

  Stadionul Municipal din Târgu Jiu va purta numele marii campioane olimpice la maraton, Constantina Diță. Hotărârea a fost aprobată în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Târgu Jiu, care a avut loc luni, 19 decembrie, la cinematograful „Sergiu Nicolaescu“.

  „Pentru mine, municipiul Târgu Jiu înseamnă tot. Aici am început sportul de performanță, aici este familia mea, aici mi-am luat primul apartament cu banii câștigați din sportul de performanță și mă întorc cu drag de câte ori am ocazia acasă, la Târgu Jiu. Merg la stadion, privesc Dealul Târgului, pentru că acolo am făcut mii de kilometri înainte de a ajunge în Statele Unite. Nu am renunțat niciodată la România și la Gorj. Vă mulțumesc că ați fost de acord ca stadionul să porte numele meu“, a spus Constantina Diță.

  Marea sportivă a mai precizat într-un mesaj pe Facebook că este onorată pentru că stadionul din Târgu Jiu va purta numele ei: „Mă simt onorată și foarte bucuroasă pentru această încununare a recunoașterii meritelor pentru activitatea mea sportivă de excepție dedicată din suflet și Municipiul Tg-Jiu, locul unde mi-am început cariera de sportiv.

  Această numire a stadionului mă obligă în continuare să fiu implicată în sport. Sper ca numele ”Constantina Diță” acordat acestui edificiu pentru sport din Municipiul Tg Jiu, să inspire generațiile să facă sport și să obțină rezultate remarcabile, având prin mine exemplul faptului că se poate ajunge în vârful piramidei de valori, atunci când îți impui cu adevărat acest lucru!“
  Constantina Diță a primit și o distincție din partea Primăriei Târgu Jiu. „Stadionul municipal din Târgu Jiu va purta numele Constantina Diță începând de astăzi, 19 decembrie 2022, în semn de respect pentru modul în care marea campioană a reprezentat municipiul Târgu Jiu“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

  Campioană olimpică la maraton

  Constantina Diță a început atletismul la clubul Pandurii. Aceasta a reușit să câștige titlul olimpic la maraton, considerată cea mai dificilă probă din atletism, la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.

  Aceasta a câștigat medalia de aur la vârsta de 38 ani de ani și jumătate, devenind cea mai în vârstă câștigătoare din istorie a probei de maraton de la Olimpiadă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: