spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateStațiunea Săcelu și-a deschis porțile

  Stațiunea Săcelu și-a deschis porțile

  Stațiunea Săcelu și-a deschis porțile în weekend-ul trecut. Intrarea la bazinele cu apă, care au diverse proprietăți curative, costă 25 de lei, iar tariful pentru un șezlong este de 10 de lei.

  O dată cu îndreptarea vremii, care a fost ploioasă și rece până de curând, Stațiunea Săcelu a deschis sezonul estival. Aceasta e singura stațiunea balneară din județul Gorj, astfel că este atracția principală a gorjenilor în sezonul cald, dacă nu vor să plece departe și își doresc să beneficieze de ape și nămol cu proprietăți binefăcătoare. De asemenea, la Săcelu vin oameni din întreaga țară, pentru a-și trata anumite boli.
  Principalele afecţiuni care pot fi tratate la Băile Săcelu sunt: afecţiuni ale aparatului locomotor (afecţiuni reumatismale, inflamatorii, degenerative,
  abarticulare, osteoporoză); afecţiuni neurologice periferice (pareze uşoare, paralizii); afecţiuni ale sistemului nervos central; afecţiuni ginecologice; afecţiuni ale aparatului respirator; afecţiuni digestive, hepato-biliare şi renale.
  În afara celor patru bazine, la Săcelu mai există alte două izvoare aflate în afara bazinului de tratament: izvorul de ochi, numit şi Sadoveanu, se află în albia minoră a râului Blahniţa, apa lui fiind folosită la vindecarea unor boli ale ochilor și izvorul Săcelata (Sfânta Treime) situat pe versantul stâng al râului Blahniţa, care este utilizat pentru tratarea gastritei hipotone, colitei, diabetului zaharat, intoxicaţiei cu metale grele.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: