spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateStradă modernizată recent cu 1,3 milioane de lei, inundată

  Stradă modernizată recent cu 1,3 milioane de lei, inundată

  debacader 6Strada lt. col. Dumitru Petrescu din municipiul Târgu Jiu a fost inundată, sâmbăta trecută, în urma precipitațiilor abundente, deși a fost modernizată și refăcută rețeaua de canalizare pluvială. Primăria Târgu Jiu a investit 1,3 milioane de lei în această stradă, dar, spun locatarii, rezultatele nu prea se văd, în afară de îmbunătățirea stratului de asfalt. O locatară care trăiește într-un bloc situat de pe această stradă spune că tocmai ce se vidanjase subsolul blocului, însă apa a intrat din nou: „Asociația a plătit o sumă de bani pentru a se vidanja subsolul deoarece mirosea îngrozitor, dar acum apa a intrat iar în subsol. Nici măcar nu puteam să ies din scara blocului, pentru că apa ajungea la gleznă”.

  Capacitatea rețelei de canalizare, depășită

  debacader 7Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, susține că rețeaua de preluare a apelor pluviale a funcționat corespunzător, doar că s-a înregistrat o cantitate de apă prea mare: „Canalizarea pluvială din municipiul Târgu Jiu este dimensionată pentru preluarea unei cantități de apă rezultate din precipitații de până la 22 litri /m.p. În data de 27 mai, stația meteo din partea de nord a orașului a înregistrat un debit al precipitațiilor de peste 40 litri /m.p. Acest lucru a făcut ca întreaga zonă de nord să fie afectată prin imposibilitatea preluării de către canalizarea pluvială a întregii cantități de apă rezultate din precipitații. O dovadă a faptului că rețeaua de canalizare pluvială a funcționat la capacitate reiese și din faptul că, după oprirea precipitațiilor, în decurs de mai puțin de o oră apa s-a retras din zonele afectate”.

  debacader 4Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu spune că lucrarea de modernizare a străzii nu este finalizată: „În ceea ce privește investițiile relizate pe strada lt. col. Dumitru Petrescu, lucrările sunt în curs de finalizare. Proiectele de reabilitare străzi derulat sau aflate în curs de derulare de către Primăria municipiului Târgu Jiu prevăd și realizarea sistemului de preluare a apei pluviale”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!