spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateStudent din Târgu Jiu, calificat la faza mondială a olimpiadei de Informatică...

  Student din Târgu Jiu, calificat la faza mondială a olimpiadei de Informatică pentru studenți

  Un student târgujian a reușit să se califice în finala mondială a concursului de Informatică pentru studenți.

  Florian Uşurelu este student în anul II la Universitatea din București, Facultatea de Informatică în grupa de excelenţă, dar, în acelaşi timp este student și la Universitatea „Constantin Brancuşi“, Facultatea de Drept.

  Florian face parte din echipa Facultăţii de Informatică și a obţinut recent locul I la nivel naţional la Olimpiada de Informatica de studenti pe echipe (ICPC) şi locul III pe regiunea de sud-est a Europei, reușit să se califice la finala mondială, care va avea loc anul viitor.

  Florian este în prezent Software Engineer Intern la Amazon.

  „Înainte să ne calificăm la regionala europeană a acestei competiţii, am participat la faza naţională, unde am ocupat locul I. La faza pe sud-estul Europei ne-am bătut cu ucrainienii şi sârbii din cele 15 ţări participante. Până la urmă am ocupat locul III“, ne explică studentul.

  Din echipă mai fac parte craioveanca Alexandra Udriştoiu şi contănţeanul Stelian Chichirim.

  Florian mai face parte din comisia de organizare a unui concurs destinat elevilor de liceu, Adolescent Grigore Moisil International Programming Contest (AGM).

  Concursul este organizat de către studenți sau de ingineri care au absolvit. Îl cunoşteam pe unul dintre organizatorii concursului şi am fost cooptat, anul trecut în comisia științifică de organizare. Am propus chiar o problemă. Comisia este formată din foşti participanţi şi medaliaţi ai României la Olimpiada Internaţională de Informatică şi alte competiţii“, a menționat Florian.

  În runda de calificare din luna februarie au participat 101 echipe, iar cele mai bune cinci vor primi internshipuri de la guvernul Românieil și Edu Apps.

  Admis la o universitate de top din Anglia, Florian a preferat să rămână în țară

  Florian a fost admis la Universitatea din Manchester, dar a preferat să rămână și să studieze în țară: „Am ales să studiez la aceste două universităţi, după ce am refuzat în ultimul moment oferta Universităţii din Manchester, care ocupă locul 27 la nivel mondial în clasamentul universităţilor. Mi-a spus mama să merg să susţin admiterea şi la Universitatea Bucureşti. M-am clasat pe locul cinci şi am decis să rămân în România, pentru că îi cunoșteam cam pe toţi viitorii mei colegi. La Universitatea din Manchester al fi început de la zero cu un grup nou, adică ar fi fost un timp pierdut pentru acomodarea cu mediul şi nu m-aş fi focusat pe partea ştiinţifică şi de dezvoltare. Am ales să merg la Universitatea Bucureşti care cred că este singura din România care are grupă de olimpici. Suntem 30 de studenţi în această grupă. Este vorba de primii cei mai buni care au obţinut premii la Olimpiada Internaţională de Informatică sau la cea Internaţională. Au fost 8-10 admişi de genul acesta şi grupa s-a mai completat cu cei care au susţinut admiterea. În ţară am putut să mă ocup de mult mai multe acţiuni decât dacă aş fi ales să plec“, spune studentul din Târgu Jiu, care a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“.

  Ce rezultate a obținut la liceu

  Studentul din Târgu Jiu este un vechi participant la fazele naționale ale olimpiadelor. Prima dată, în școala gimnazială a fost la Olimpiada Naţională de Chimie din Oradea, iar în clasa a IX-a a ajuns la aceeaşi disciplină tot până în faza naţională.

  De asemenea, în liceul este triplu medaliat la Olimpiadele de Informatică, faza naţională, care s-au desfășurat la Braşov, Constanţa şi Suceava.

  A ocupat locul IX din 1253 echipe din toată lumea la competiţia Reply Challenge. Studentul târgujian este membru în comisiile de organizare şi ştiinţifică a Concursului Internaţional pe echipe pentru liceeni, Adolescent Grigore Moisil în anii 2020 şi 2021, care este organizat de către unii dintre cei mai buni foşti olimpici şi tineri ingineri ai Romaniei cu participanți din zeci de ţări. Studentul din Târgu Jiu mai este membru în comisia ştiintifică a selecţiei liceenilor pentru participarea şi reprezentarea la competiţiile internaţionale: balcaniada, central-europeana şi internaţionala.

  El este organizator şi membru în comisia ştiintifică a concursului FMI No Stress în anii 2020 şi 2021. „Este concursul de algoritmică al Universităţii din Bucureşti şi am reuşit în ediţia a 9-a să strângem 256 participanţi, recordul din toate cele 10 editii“, a precizat Florian Uşurelu.

  Și-a ajutat colegii să se pregătească la Informatică

  În timpul liceului, Florian și-a ajutat mai mulți colegi să se pregătească la Informatică, iar aceștia au obținut rezultate remarcabile.

  „Am pregătit în liceu în timpul claselor a XI-a şi a XII-a, atât individual, dar am şi susţinut cursuri pentru centrul liceului pentru olimpiadp. Individual, am pregătit doi elevi care s-au calificat la Olimpiada Naţională. În clasa a XII-a, am ajutat un coleg de liceu să se pregătească pentru admiterea la Bucureşti. Era nesigur dacă va intra sau nu la facultate, iar, după două luni de pregătiri intense, a luat locul al 11-lea la admitere şi îmi e coleg in grupa de excelenţă. Anul acesta am predat cursuri de programare competitivă in cadrul facultăţii“, a adăugat Florian Uşurelu.

  Acesta este pasionat de lectură și călătorii, iar de curând a început să facă vloguri educative şi de călătorii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: