spot_img
13.3 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateSubiectul tarabelor din Piața Mare, analizat la București

  Subiectul tarabelor din Piața Mare, analizat la București

  Proiectul de hotărâre ce vizează licitarea meselor din Piața Centrală, din Târgu Jiu, a ajuns pe masa specialiștilor din Prefectura Gorj. Aceștia promit o analiză temeinică, inclusiv solicitarea unui punct de vedere al autorității centrale. Consilierul local PSD Eduard Lădaru spune că se urmărește distrugerea agenților economici locali.

  Protestul piețarilor din Târgu Jiu, ca urmare a măsurilor dispuse de autoritatea publică, de a licita spațiile din Piața Centrală, nu și-a atins scopul inițial. Subiectul a rămas, însă, în atenția autorităților județene, care promit o analiză riguroasă. „Pe acest proiect sunt anumite discuții. Am făcut o analiză cu juriștii din Instituția Prefectului și am solicitat un răspuns la ministerul de resort. O să vedem dacă punctul nostru de vedere coincide cu cel al ministerului și, atunci, vom lua anumite măsuri. Noi căutăm doar respectarea legalității”, a transmis prefectul Marcel Iacobescu.

  Între timp, consilierii opoziției continuă să acuze municipalitatea de distrugerea agenților economici locali. Majoritatea din Consiliul Local Târgu Jiu a mai dat, recent, o palmă, micilor producători. „Domnul primar Romanescu umilește, încă o dată, comercianții și producătorii autohtoni și continuă cu distrugerea sistematică a agenților economici locali.
  Acesta a respins solicitarea comercianților și producătorilor din Piața Centrală, prin care cereau anularea măsurilor privind jecmănirea lor, adoptate de către primarul Marcel Romanescu.
  Ca de obicei, hotărârea a fost introdusă pe ordinea de zi la Diverse, cu puține minute înainte de ședință, iar majoritatea PNL – Pro România și-a făcut „datoria” și a votat pentru distrugerea comercianților și producătorilor autohtoni.
  Noi, consilierii PSD, am votat împotriva hotărârii inițiată de Marcel Romanescu, de respingere a cererii formulată de către comercianți și producători, pentru că noi ne bazăm pe comercianții autohtoni.
  Comerțul realizat de agenții economici autohtoni este izvor de bunăstare pentru Târgu Jiu, deoarece banii rămân în Târgu Jiu și nu sunt externalizați”, a declarat consilierul local Eduard Lădaru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: