spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateSumă „de nimic” alocată întreținerii operelor brâncușiene

  Sumă „de nimic” alocată întreținerii operelor brâncușiene

  Încă o palmă dată patrimoniului lăsat de Constantin Brâncuși Târgu Jiului. Ministrul Culturii a alocat doar o mie de lei pentru întreținerea operelor brâncușiene de pe Calea Eroilor. Autoritățile ridică din umeri, chiar dacă această sumă derizorie face ca ansamblul să aibă de suferit.

  Primarul Marcel Romanescu se declară nemulțumit de situație, însă recunoaște că nu are nicio pârghie necesară să schimbe ceva. Edilul considera că mare parte din vina este și a fostei conducerii de la Centrul Brâncuși.
  „În momentul de față nu se poate face nimic. Dacă tot discutăm de o sumă atât de mică, să sperăm că va rămâne pentru bugetul de anul viitor și în felul acesta, alături de sumele pe care le vom aloca de la bugetul local, să putem să constituim o sumă suficient de mare, în așa fel încât o parte dintre lucrări să se poată executa măcar în 2023. Cred că este o dublă deficiență, pe de-o parte pentru că cel care coordona activitatea, în trecut, nu cred că a făcut toate demersurile necesare în așa fel încât Ministerul Culturii să înțeleagă ceea ce înseamnă operele brâncușiene de la Târgu Jiu. Știți foarte bine că mi-am exprimat mereu nemulțumirea față de activitatea managerului de la Centrul Brâncuși. Pe de altă parte este clar că nici cei de la minister și cei de la Institutul Național al Patrimoniului n-au prea făcut eforturi în acest sens. Până la urmă, tot ce avem noi la Târgu Jiu este de patrimoniu mondial, sau cel puțin național și, în ultimul timp, nu i-am prea văzut interesați de operele brâncușiene de la Târgu Jiu. Avem un nou manager la Centrul Brâncuși, e adevărat, pe perioadă determinată și sperăm ca, anul viitor, relațiile noastre cu Ministerul Culturii și cu Institutul Național al Patrimoniului să se îmbunătățească”, a afirmat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: