spot_img
-0.8 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateSute de gorjeni au depus ieri la Finanţe Formularul 200

  Sute de gorjeni au depus ieri la Finanţe Formularul 200

  Nu vor să plătească amenzi! Este vorba de sute de contribuabili gorjeni care deşi s-au lăsat în ultima zi în care au mai putut depune formularului 200, s-au grăbit cu documentele la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj. În caz contrar, cei cu venituri independente riscă amenzi de până la 500 de lei.

  Până în prezent, la Finanţe au ajuns cu Formularul 200, 3600 de contribuabili din totalul aşteptat de peste 5000. Numai ieri, când a expirat termenul până la care Formularul 200 a putut fi depus, 300 de contribuabili au trecut pragul instituţiei. De astăzi însă, la impozitul datorat la stat se adaugă şi amenzi, care pornesc de la câteva zeci de lei şi pot atinge câteva sute. „După această zi (26 mai) se aplică sancţiuni cuprinse între 50 şi 500 de lei. Până în prezent la ghişeele noastre s-au prezentat aproximativ 3600 de contribuabili persoane fizice, un raport de 70%. Formularul 200 trebuie depus de persoanele care au realizat venituri din activităţi independente din cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole sau activităţi din drepturi de proprietate intelectuală”, a declarat Gabriela Nălbitoru, purtător de cuvânt Direcţia Finanţe Publice.

  Veniturile din salarii nu trebuie trecute în formularul 200 şi acest lucru este cunoscut de unuii dintre gorjeni chiar foarte bine. Pentru că soţia a fost bolnavă, un contribuabil a fost nevoit să vină în locul ei cu formularul, ştiind că de mâine ar fi bun de plată în plus. „Soţia ar fi trebuit să vină, dar şi-a rupt piciorul şi am venit eu cu formularul. Am vândut nişte certificate de la cauciuc anul trecut şi acum trebuie să plătesc impozitul care ne revine aici”, a declarat un contribuabil gorjean. Pentru că au fost suplimentate ghişeele şi prelungit programul de lucru, gorjenii nu au avut ieri motive să se plângă, iar activitatea nu a fost una greoaie. Potrivit prevederilor fiscale, contribuabilii persoane fizice nu trebuie să depună declaraţia de venit, dacă au realizat doar venituri din salarii sau au obţinut venituri asimilate salariilor. De asemenea, contribuabilii nu depun formularul 200 pentru banii obţinuţi din: investiţii, respectiv premii şi venituri din jocuri de noroc, dar nici pensii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: