spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateTânăr motociclist din Motru, susținut de către „Racing Academy“

  Tânăr motociclist din Motru, susținut de către „Racing Academy“

  Un motociclist din municipiul Motru este susținut de către „Racing Academy“. George Catan este considerat un mare talent și o speranță a motociclismului românesc.

  „GEORGE CATAN to race with Racing Academy. Începând cu 2021, pornim un program de susținere a tinerelor talente din motociclismul românesc. Cu siguranță George Catan #7 este unul dintre ele și a dovedit-o de mai multe ori în trecut deși primul său sezon complet a început de abia în 2019. Cu 2 curse câștigate și 3 podiumuri în Motorc – Romanian Motorcycling Competition, George a pilotat un #BmwS1000RR cu foarte puține modificări față de varianta de showroom și, în 2020, aduce un loc 3 important pentru Racing Academy, în poate cel mai dificil moment al sezonului. Acestea sunt doar câteva motive pentru care credem în el și avem convingerea că, alături de Catalin Cazacu, putem aduce înapoi în boxa #RacingAcademy titlul de campioni în clasamentul echipelor, în 2021“.

  „M-a dezamăgit faptul că banii au atâta putere“

  George are vârsta de 21 de ani și este student la București, La Facultatea de Administrație și Afaceri.  Este un împătimit al motoarelor. El a povestit cum a început această pasiune. „Am început să prind gustul mersului pe bicicletă încă de la vârsta de 2 ani. Dorința de a experimenta mai multă viteză, cât și oamenii potriviți din jurul meu, mi-au oferit șansa de a aprinde scânteia viitoarei pasiuni. Am primit prima mea motocicletă cu motor de drujbă, la vârsta de 5 ani. A fost o curată nebunie! Așa a început totul. De-a lungul anilor, mi-am hrănit curiozitățile manevrând diferite scutere și motociclete de teren, forjându-le pe drumurile pietruite de la țară. Însă adevarata adrenalina am simțit-o abia atunci când bunicul, intuindu-mi înflăcărarea, mă lua cu scuterul și mă lăsa ca să îl manevrez singur. Ma simțeam parte din lumea șoferilor, fapt ce mi-a alimentat și mai mult dorința de a deveni unul adevărat… cu permis! Am început să urmăresc documentare despre motociclete, curse și tot ceea ce înseamnă MOTORSPORT. În timp ce prietenii mei priveau desene animate, eu trăiam suspansul curselor dintre Rossi și Stoner și mă imaginam pe pistă alături de ei. M-am îndrăgostit iremediabil de aceasta lume și mi-am dorit tot mai mult să o gust. Am știut încă de pe atunci că această dragoste va dura o viață și nu mă va dezamăgi niciodată. Dacă mi-am îndeplinit visul? Ei bine, nu pocnind din degete s-a întâmplat. Viața este dură. Crescut de un singur părinte, cu o situație financiară modestă, nu am putut să mă ating de această lume așa ușor. M-a dezamăgit faptul că banii au atâta putere și pot sta în calea unui vis. Uneori am vrut să renunț. Cu un efort financiar din partea mamei, care a crezut mereu în mine, am facut primul pas, carnetul de A1. Apoi am început să caut soluții pentru achiziționarea unui motor, când singurele ”averi” pe care le aveam erau un calculator și un telefon. Le-am vândut fără niciun regret pentru un chopper chinezesc de 125, de la care am cele mai frumoase amintiri pe care un copil de 16 ani le-ar putea avea. Am prins între timp și gustul modificărilor și a sutelor de kilometri parcurși pe cont propriu. Trăirile mele au luat amploare, mi-am facut prieteni bikeri cu experiență, am început să merg la diverse întruniri în Deva, Timișoara, Tr. Severin. Trăiam momentul! Aveam 18 ani, iubeam motoarele și nu aveam bani, eram nebun. Nu știam nici că voi avea parte de surpriza vieții mele”, a spus George pentru paginaolteniei.ro

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: