spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateTânărul care a transformat promovarea online într-o afacere de succes

  Tânărul care a transformat promovarea online într-o afacere de succes

  Un tânăr din municipiul Târgu Jiu a reușit să pună pe picioare o afacere de succes din promovarea companiilor pe Internet. Andrei Militaru, de 24 de ani, și-a deschis propria companie atunci când era student în anul doi de facultate. Acesta a absolvit chiar când era student la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Mai mulți prieteni l-au rugat să le promoveze produsele sau serviciile pe rețelele sociale și, astfel, Andrei a identificat această nevoie pe piață. „Lucram destul de mult pe partea de marketing. Investeam bani și am învățat foarte multe lucruri despre Facebook Ads și Google Ads. Aveam mulți prieteni care aveau nevoie de cineva care cunoaște foarte bine domeniul promovării online. Erau două-trei companii în Timișoara, care erau cam intangibile, în sensul că tarifele erau foarte mari. Lucram pentru aceștia pe promovările pe Social Media“, spune Andrei.

  Contract cu un lanț important de restaurante

  Firma lui Andrei a reușit să obțină un succes important, care a reprezentat un impuls puternic pentru viitoarele colaborări. „După o lună și jumătate am avut și cel mai mare proiect al meu cu un mare lanț de restaurante din România. A fost rampa mea lansare, pentru că am avut rezultate foarte bune de care și eu eram uimit. Atacasem o nișă pe care nu am testat-o la vremea respectivă. Și bugetele erau mari, de zeci de mii de lei pe lună pentru Social Media și altfel s-au văzut rezultatele. Atunci am avut un succes deplin și am început să am mai multe contracte prin recomandare. Am crescut destul de mult. Concepeam postările și mă ocupam de promovare pe Facebook, Google, Instagram și Youtube. Mergeam la restaurant, făceam poze sau ceream de la Departamentul de marketing intern. Înainte de a lucra cu noi, mesajul transmis ajungea la 300.000 de oameni, iar, după ce au ajuns să colaboreze cu noi, au atins 4 milioane de oameni care să impacteze cu postările. A fost o creștere extraordinară“, mărturisește Andrei.

  A avut un client din SUA

  Andrei este autor la Edukiwi.ro, iar în ultima perioadă ei s-a axat în ultimul timp pe promovarea pe Youtube. El are clienți din diferite domenii, de la agenții de imobiliare și până la autori de conținut motivațional. Unul dintre contractele de succes a fost cu un client din Statele Unite ale Americii.

  „Lucrez cu antreprenori care au un business și vor să își promoveze afacerea. De exemplu, sunt mulți care au o cofetărie sau vor să vândă cursuri pe Internet. Un antreprenor care apelează la noi îi punem la dispoziție partea de «reserch», adică ce conținuturi trebuie să aibă ca să ajungă la un public cât mai mare. Identificăm cuvintele cheie pe care le caută utilizatorul, volumul de căutare a cuvintelor respective, stabilim un subiect, astfel încât clientul să-și facă conținutul. Organizăm o ședință în care îi explicăm cum să fie conținutul, cum să-l filmeze, ce parametrii să aibă și cum să încheie. După care, luăm acel conținut și începem să-l publicăm, să-l «rankăm», adică să-l punem pe primele poziții“, declară Andrei.

  Reprezintă artiști cunoscuți

  Mai nou, Andrei are și o agenție de distribuție muzicală. Administrează conturile de Youtube ale unor cântăreți cunoscuți. De asemenea, tânărul târgujian se ocupă și de drepturile de autor pe online ale artiștilor.

  „Mai am o agenție de distribuție muzicală. Asigur servicii pentru artiști pe Youtube. Lucrăm cu foarte mulți artiști, cărora le administrăm conturile pe Youtube. Printre clienții pe care îi avem se numără Puiu Codreanu, Armin Nicoară și Georgiana Lobonț. Le manageriem partea de online ce ține de producție muzicală, licențe muzicală, distribuție. Oricine reîncarcă acea piesă este eliminat pe rețeaua unde se încarcă ilegal“, precizează Andrei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: