spot_img
12.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 21, 2024
Altele
    AcasăActualitateTârgu Jiu: Șantiere finalizate în 2023

    Târgu Jiu: Șantiere finalizate în 2023

    Mai multe lucrări și investiții vor fi finalizate, în 2023, în Târgu Jiu. Acestea vizează atât lucrări de infrastructură, transport public dar și zone de agrement. Autoritățile promit că termenele vor fi respectate, pentru evitarea disconfortului creat pe perioada lucrărilor.

    „De-a lungul ultimilor ani au fost atrase, prin Primăria Târgu Jiu, finanțări prin fonduri europene, PNRR, prin programe naționale dar și investiții efectuate prin bugetul local. Pentru proiectele finanțate prin fonduri europene, avem prognozate a fi finalizate în 2023 mai multe proiecte și vorbim de proiectele pe mobilitate urbană, modernizarea transportului public în comun, corelat cu alte două proiecte. Sunt foarte multe lucrări pe toate bulevardele din oraș pentru că a trebuit armonizarea proiectelor. Vorbim aici de proiectul ce vizează siguranța rutieră, Centrul Info trafic, proiectul de eficientizarea iluminatului public, care au mers în corelare cu lucrările pe transport public. Pe lângă acestea, mai sunt proiectele pe infrastructura verde și, aici, vorbim de Parcul din Narcise, pe o suprafață de 12 hectare, lucrare ce va fi finalizată până la sfârșitul anului”,, susține Raul Chiriac, directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

    Alte multe lucrări vor fi finalizate în 2024. Este vorba despre finanțările obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență. „Sunt multe alte proiecte pentru care s-a obținut finanțare prin PNRR. Contractele de finanțare au ca termen sfârșitul anului 2024, sigur, cu prelungire până la finalizarea Programului. Noi ne-am propus, prin măsurile luate, să le finalizăm până la sfârșitul anului 2024. E vorba de unități școlare prin renovare energetică și reabilitarea clădirilor”, a mai transmis directorul Chiriac.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!