spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăActualitateTârgujienii nu vor beneficia de prima ediţie a programului „Rabla local"

  Târgujienii nu vor beneficia de prima ediţie a programului „Rabla local”

  Sute de rable, radiate
  Primăria municipiului Târgu Jiu nu va participa la prima ediție a programului „Rabla local“ prin care cetăţenii îşi vor putea casa mașinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei. Adrian Drulă, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a anunțat că nu au fost prevăzute alocările bugetare necesare.

  Prima ediţie a programului ,,Rabla local”, prin care cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei, va începe la jumătatea lunii octombrie.
  Directorul de Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Mihai Drăgan, a spus că cetățenii își pot casa mașinile fără să existe obligația achiziționării alteia noi: „Programul Rabla local îl lansăm, în premieră, la jumătatea lunii octombrie. Este un program care se adresează cetăţenilor care doresc să caseze maşini, dar nu neapărat să şi achiziţioneze una nouă. Sperăm să prefere transportul în comun, pentru că e o variantă foarte, foarte sănătoasă pentru mediu. Programul acesta vine în contextul în care România are obligaţia, prin PNRR, să caseze până în anul 2026 un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani.

  Administrațiile locale trebuie să asigure 20% din fonduri

  Potrivit lui Mihai Drăgan, 80% din fonduri vor fi asigurate de minister:  Acest program îl lansăm pentru prima dată anul acesta, cu un buget de 50 de milioane de lei. Vom avea o primă de casare de 3.000 de lei pentru cetăţenii care doresc să-şi caseze maşinile, iar 80% din buget va fi suportat de către minister, prin Fondul pentru Mediu, şi 20% de către autoritatea publică locală”.
  Programul se va desfăşura prin autorităţile publice locale, astfel că cetăţenii doritori trebuie să meargă la primărie şi să depună dosarele pentru înscrie

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: