spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateTârgujienii sunt debusolați din cauza măsurilor anti-COVID

  Târgujienii sunt debusolați din cauza măsurilor anti-COVID

  Locuitorii municipiului Târgu Jiu sunt debusolați din cauza noilor restricții din pandemie. Oamenii au sunat chiar și la primărie și au cerut lămuriri cu privire la scenariul în care se încadrează municipiul Târgu Jiu, respectiv ce au voie și ce nu au voie să facă.

  „Pentru că numeroasele schimbări în ceea ce privește măsurile anti-Covid au produs multă confuzie și suntem întrebați de tot mai mulți cetățeni în se situație ne încadrăm la Târgu Jiu, vă anunț că în cazul nostru lucrurile rămân, deocamdată, la fel. În municipiul nostru, deși suntem în scenariul roșu, rata de infectare este sub 4 cazuri la 1000 de locuitori, ceea ce înseamnă că magazinele se închid la ora 21:00, iar circulația este permisă până la ora 22:00. De asemenea, sălile de sport și fitness rămân deschise. Cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc și restaurantele sunt închise, fiind permisă doar activitatea teraselor, iar cei care ies din casă în intervalul orar 22:00 – 05:00 au nevoie de o declarație pe propria răspundere.”, conform primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

  Decizii la nivel local

  Autoritățile din Târgu Jiu consideră că măsurile din pandemie trebuie să fie luate la nivel local. Doar autoritățile locale știu mai bine ce se întâmplă legat de criza sanitară, în comune și în orașe. Prin urmare, orice restricții trebuie să luate la nivel local, în funcție de incidență.

  „Cer ministrului Sănătății și celorlalți factori de decizie de la nivel central să lase autorităților publice locale decizia luării măsurilor pentru lupta anticovid, în funcție de situația de la fața locului! Am mai cerut acest lucru și situația din țară îmi dă dreptate. Nu poți impune aceleași măsuri peste tot, fără să iei în calcul condițiile din fiecare localitate în parte. Spre deosebire de alte municipii din țară, la Târgu Jiu situația este mult mai bună, incidența fiind 3,24, în ușoară scădere. Consider că putem gestiona situația mult mai bine dacă suntem lăsați să luăm masurile pe care le considerăm necesare. Este absurd să impui închiderea unor magazine mai devreme sau să lași stadioanele goale, în timp ce mall-urile rămân deschise. Este doar un exemplu. Noi nu am ajuns în această situația și nici nu vom ajunge. Am și o rugăminte pentru cetățeni. Știu că vă cer mult, că am ajuns, cu toții, la capătul răbdării, dar această situație nu va mai dura mult timp. Trebuie să dăm dovadă de aceeași responsabilitate ca și până acum. Numărul celor vaccinați este tot mai mare și curând lucrurile se vor schimba în bine.”, a mai transmis primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: