spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăActualitateTaxe și impozite mai mari, la Târgu Jiu, din 2022?!

    Taxe și impozite mai mari, la Târgu Jiu, din 2022?!

    Alba -neagra cu taxele și impozitele cetățenilor din Târgu Jiu. După ce primarul Marcel Romanescu a declarat că acestea nu vor crește în 2022, consilierii din opoziție susțin că afirmațiile edilului sunt false.

    Potrivit consilierului local Eduard Lădaru, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, majoritatea PNL-Pro România, a votat un proiect de hotărâre ce vizează o majorare consistentă. Este vorba despre un procent de 12,5%.

    “Au crescut impozitele pentru locuințele din Târgu Jiu cu aproximativ 12,5%. Toți proprietarii de locuințe vor plăti impozit cu 12,5% mai mare în anul 2022. Astfel, cota de impozitare a crescut de la 0.08% din valoarea imobilului de locuit, la 0,09% din aceeași valoare, reprezentând o creștere de aproximativ 12,5%. Primarul Marcel Romanescu a mințit cu nerușinare atunci când a afirmat că, nu au crescut taxele și impozitele în municipiul Târgu Jiu. PSD s-a opus acestei majorări, dar, majoritatea PNL-Pro România a fost nemiloasă cu oamenii din municipiul Târgu Jiu și au respins amendamentul propus de noi, în sensul ca, impozitul pentru locuințe să rămână la cota de 0,08%”, a transmis Eduard Lădaru.

    În urmă cu o săptămână primarul Marcel Romanescu dădea asigurări că tarifele nu vor fi majorate, mediul de afaceri urmând să beneficieze de o taxă de impozitare mai mica dacă investește în terase și spații de relaxare. “Nu se vor majora taxele și impozitele în Târgu Jiu. Am venit cu o singură modificare, în avantajul celor care doresc să dezvolte terase pe perioada de vară sau iarnă, în centrul Municipiului Târgu Jiu. Vorbim de reducerea de trei ori a valorii inițiale. Era 1,56 lei pe mp/ pe zi, acum, va fi 0,50 lei și ne dorim ca toți cei care dețin sau închiriază terase, în zona centrală, să poată să-și dezvolte afacerea. Măsura este aplicabilă în orice zonă a orașului. Nu trebuie desfășurată o activitate specifică, este nevoie doar de acordul autorității. Măsura se aplică și căsuțelor din centrul Municipiului Târgu Jiu. Există solicitări, de aceea am redus această taxă”, susținea primarul în urmă cu o săptămână.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: