spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateTemperaturile ridicate, pericol pentru pomii fructiferi

  Temperaturile ridicate, pericol pentru pomii fructiferi

  Prognoză ANM: Temperaturi între 28 şi 31 de grade Celsius, în următoarele două săptămâni
  Temperaturile ridicate din ultimele zile, cu mult peste normalul acestei perioade, nu au influențat negativ, până în acest moment, culturile de pomi fructiferi. Specialiștii spun, însă, că prelungirea unor astfel de perioade pot duce la intrarea în vegetație, prea devreme, a pomilor, după care poate să apară înghețul.

  „Culturile de pomi fructiferi nu sunt deocamdată influențate. Sperăm să nu se mai ridice temperaturile așa de mult și să intre în vegetație și să avem înghețuri târzii, de primăvară. Media normală, acum, ar trebui să fie de 5-6 grade, cu temperaturi de minus 7-8 grade noaptea”, a spus directorul Direcției de Agricultură Gorj, Valentin Priporeanu, la Radio Infinit.
  Acesta a precizat că temperaturile ridicate avantajează, în schimb, culturile de toamnă, grâu și orz, însămânțate mai târziu.

  „Sperăm ca temperaturile ridicate să nu se mențină“

  Valentin Priporeanu a precizat că există pericolul ca pomii fructiferi să intre în vegetație, după care temperatura să scadă până la nivelul înghețului: „Sperăm ca temperaturile ridicate să nu se mențină pe perioadă așa de ridicată, de două – trei săptămâni, deoarece pomii pot să intre în vegetație din martie sau în aprilie, după care să apară fenomenul de îngheț ceea ce ar însemna pierderi însemnate“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: