spot_img
6.6 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateTichetele de masă și voucherul de vacanță, în aer pentru 2024 la...

  Tichetele de masă și voucherul de vacanță, în aer pentru 2024 la CEO

  Vor fi probleme anul viitor la Complexul Energetic Oltenia (CEO) cu două dintre bonusuri. Este vorba de tichetele de masă și voucherul de vacanță. Ca urmare a măsurilor de austeritate, vor fi afectate cele două drepturi.

  Astfel, valoarea tichetelor de masă se va reduce de la 35 de lei la 15 lei pe zi. De asemenea, valoarea unui voucher de vacanță va fi de 1.600 de lei brut. În urma impozitării, un voucher va avea o valoare de 1.296 de lei. Anul viitor vor fi identificate soluții pentru ca bonusurile respective să nu fie afectate.

  Trebuie să identificăm banii care pot acoperi discrepanțele dintre salariații pe aceeași clasă de salarizare. Pentru anul 2024, Legea 296/2023 (ordonanța austerității) ne afectează următoarele drepturi salariale: tichetele de masă vor fi de maxim 15 lei pe zi și voucherul de vacanță va fi de maximum 1.600 lei, din care se plătește impozit 10% plus CASS. Netul voucherului va fi de 1.296 lei. Celelalte drepturi salariale nu vor fi afectate, deoarece societatea nu mai are datorii la bugetul de stat și va termina anul în curs pe profit. Urmează ca, la noul CCM din 2024, să găsim, pe lângă introducerea în salariu a sporurilor, și soluții pentru tichetele de masă și voucherul de vacanță.”, conform președintelui Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Unde e lege , nu e tocmeala. Intre drepturi frumoase insa care depasesc cadrul legal si care pot duce la falimentarea angajatorului si drepturi legale, mai modeste , suportabile financiar si care asigura siguranta( si asa precara) locurilor de munca, este greu de ales si oamenii trebuie sa inteleaga realitatile. Ar fi mai bine daca s-ar analiza care este raportul intre sumele cheltuite lunar/anual cu personalul din birouri si neinplicat direct in productie si personalul productiv sau legat nemijlocit de procesul de productie. Care sunt salariile medii in aceste categorii? Organigrama care de 20 de ani se tot optimizeaza , cum arata ? si in dreptul fiecarei casute sunt trecute si salariile? De la asta trebuie plecat. Vin vremuri grele!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: