spot_img
25.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateTinerii din Motru pot fi „primar pentru o zi“. Cel mai activ...

  Tinerii din Motru pot fi „primar pentru o zi“. Cel mai activ va fi premiat cu o tabletă

  Tinerii din municipiul Motru, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, pot fi primar pentru o zi. Propunerea a venit din partea edilului localității, Cosmin Morega.

  Acesta a transmis că tinerii din oraș care vor depune o solicitare în acest sens pot să fie alături de el pe parcursul unei zile la toate activitățile la care participă:

  „Este provocarea pe care o lansez pentru tinerii din Motru cu vârsta cuprinsă între 17-25 ani care își doresc și sunt pasionați de administrație publică, de politică.

  Mai exact, acești tineri pot depune o solicitare care să cuprindă numele, vârsta și un număr de telefon, la sediul primăriei (secretariat), ori să o trimită pe contul de Facebook „Primăria Municipiului Motru” până la sfârșitul acestei luni.

  De la 1 februarie, tinerii ce își vor depune solicitările, vor fi prezenți pe rând, timp de 1 zi, alături de mine, la toate activitățile administrative, politice din acea zi. Practic, începând cu ora 7 și până la 16-20, în funcție de programul zilei, vor participa activ la activitatea din acea zi. Doresc acest lucru pentru ca tinerii noștri să poată fi informați de activitatea administrativă direct de la sursă, să vadă problemele cu care ne confruntăm în fiecare zi, modul de rezolvare, pentru a informa la rândul lor și alți colegi/prieteni de aceasta activitate.

  Am observat o reticență a tinerilor, când vine vorba de primărie, consiliu local, politică, iar prin această acțiune vor putea fi informați despre problemele comunității, ale cetățenilor“.

  Primarul va suporta toate cheltuielile

  Primarul Cosmin Morega speră să-i determine pe tineri să facă un pas către administrația locală: „Sper ca pe această cale, în următoarea perioadă, cât mai mulți tineri să facă un pas curajos spre administrația publică, politică, pentru ca împreună să putem schimba mentalități, mod de lucru și să punem în practică ideile lor îndrăznețe și de multe ori benefice. Toate cheltuielile din ziua respectivă pentru persoana prezentă alături de mine, vor fi suportate de mine, personal.

  Cel mai activ va fi premiat cu o tabletă nouă, care sper sa îi fie de folos în activitatea sa zilnică.

  Vă mulțumesc și aștept cu multă încredere cât mai mulți tineri să se înscrie la această provocare «Primar pentru o zi» și, de ce nu, peste câțiva ani cei care își doresc acest lucru să li se și îndeplinească și să ocupe funcții importante în administrația publică, politică, funcții care să aducă un plus valoare comunității noastre“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: