spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăActualitateTragicul eveniment din Bucureşti a alertat Gorjul!

  Tragicul eveniment din Bucureşti a alertat Gorjul!

  Mobilizare la nivelul judeţului Gorj, după incendiul produs vineri noapte într-un club din capitală ce a îndoliat o ţară întreagă! Autorităţile judeţului au dispus controale amănunţite, încă de ieri, în toate cluburile şi barurile existente pe raza judeţului. În Târgu-Jiu au fost deja constituite echipe mixte de control.

  alin-vacaru

  Tragedia din clubul „Colectiv” din Bucureşti, ce are ca bilanţ, pentru moment, 31 de morţi şi peste 150 de grav răniţi, are ecou şi în judeţul Gorj. Astfel, pe agendele autorităţilor judeţene şi locale s-au aflat încă de la primele ore ale zilei de luni, dispunerea de măsuri pentru a se evita evenimente similare celui avut loc vineri noapte în capitală. „Astăzi (n.r. ieri), la ora 14:00 am convocat o şedinţă unde i-am convocat pe cei de la Jandarmi, ISU, Poliţie, să vedem informaţiile care vin de pe teren câte cluburi, câte discoteci sunt şi vom face un control amănunţit. Vom încerca şi stingătoarele să vedem dacă funcţionează şi dacă sunt în termen de valabilitate” , a declarat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj.

  „Vor înteţi controalele”

  Răsunetul nefericitului eveniment a cuprins şi Municipiul Târgu-Jiu. Aşa se face că administraţia locală a demarat, luni dimineaţă, primele măsuri ce privesc verificarea localurilor destinate distracţiei din oraş. În acest sens, echipe mixte ale primăriei au fost mobilizate pentru a verifica la sânge avizele şi autorizaţiile de funcţionare a cluburilor şi barurilor din Târgu-Jiu, în baza documentelor emise. „Prin compartimentele cu activitate specifică: partea de avize, autorizaţii, Poliţia Locală, vor înteţi aceste controale atât cât permite legislaţia din punct de vedere al Primăriei Târgu-Jiu şi al Poliţiei Locale Târgu-Jiu”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.

  „Legea trebuie respectată!”

  De la aceste controale amănunţite nu va face excepţie nicio locaţie. „În Târgu-Jiu nu am avut evenimente deosebite şi sper să nu avem niciodată! Este o tragedie care mai confirmă o dată un lucru pe care trebuie să îl avem în vedere: toată lumea trebuie să respecte legea”, a precizat viceprimarul Municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu. Nu doar evitarea unor astfel de tragedii face scopul mobilizării autorităţilor din Gorj, ci şi o campanie de ajutorare a victmelor de vineri noaptea ce se află acum în mai multe spitale din Bucureşti şi au nevoie de sânge. Astfel, prefectul judeţului Gorj va avea o serie de întâlniri şi cu conducerea Centrului de Transfuzie Sangvină din Târgu-Jiu, pentru a dispune o serie de programări a donatorilor de sânge din cadrul deconcentratelor, ce vin în ajutorul celor grav răniţi în clubul „Colectiv”.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: