spot_img
7 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăActualitateTransloc își reînnoiește Parcul Auto, prin fonduri europene!

  Transloc își reînnoiește Parcul Auto, prin fonduri europene!

  Ministerul Dezvoltării a finalizat licitație pentru proiectul de vizează achiziționarea a 40 de trolee care vor fi distribuite , în teritoriu, în municipiile Târgu Jiu și Ploiești. Autoritățile târgujiene speră ca anul acesta noile mijloace de transport în comun să ajungă în oraș.

  Municipiul Târgu Jiu va avea 20 de troleibuze noi. Recent a fost finalizată procedura de licitație, urmând ca în două săptămâni să fie evaluate cele trei oferte depuse. În cazul în care nu vor fi contestații, după evaluare vor fi achiziționate troleele. Valoarea investiției este de 12 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene, fiecare troleu costând 550.000 de euro, fără TVA. „Sunt trei  mari companii care s-au înscris la licitație. Urmează să se evalueze cele trei oferte și ulterior se semnează contractul pentru livrarea troleelor. Sperăm să nu fie contestații și alte probleme. E vorba despre un proiect mare. Mașinile seamănă mai mult a nave spațiale decât a trolee, valoarea lor de achiziție fiind cea mai mare pe care a licitat-o vreodată cineva. Nu suntem decât noi cu Ploieștiul pe acest proiect”, a declarat Marcel Romanescu.

  Când ajung noile achiziții?

  În privința termenului de livrare, nu se știe prea multe. „Mi-aș dori ca mâine să le am dar din momentul în care voi afla societatea care realizează troleele, voi merge chiar acolo. Sunt interesat de locația unde se realizează acesta trolee.  Mă voi duce cu europarlamentari PNL în fabricile în care se realizează troleele care vor ajunge în Târgu Jiu. Există o periodicitatea a livrărilor nu se aduc toate la final dar nu se iau nici toate la începutul proiectului. Pentru o fabrică mare 40 de unități, 20 la Târgu Jiu și 20 la Ploiești, pentru că sunt la pachet, nu cred că e mare problemă să le livreze într-un termen mai scurt decât cel prevăzut din contract”, a mai declarat edilul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: