spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateTraseu educativ deschis în pădurile din Polovragi

  Traseu educativ deschis în pădurile din Polovragi

  Direcția Silvică Gorj, prin Ocolul Silvic Polovragi, a inaugurat traseul educativ „Descoperă secretele pădurii“. Acesta este destinat elevilor și profesorilor din sistemul de învățământ primar și gimnazial, dar și publicului larg ce se află în vizită in comuna Polovragi.

  „Traseul educativ  are o lungime de circa 1.5 km, cu grad de dificultate mediu  și un timp de parcurs dus-întors de circa două ore,  parcurgând următorul itinerariu:

  – punctul de plecare este din UP III Polovragi ua 171 C- Pădurea de Castani Polovragi (arie naturala protejata) din vecinătatea Mănăstirii Polovragi, Peșterii Polovragi  și Ocolului Silvic  Polovragi;

  -traseul continuă prin pădurea proprietate publică a statului U.P. III Polovragi;

  – pe parcursul traseului se întâlnesc următoarele specii forestiere: castan comestibil, anin, cireș, fag, salcâm, carpen, plop alb, mesteacăn, gorun, frasin, alun, paltin de munte precum și diferite specii de ciuperci, de floră spontană și de animale sălbatice;

  – punctul terminal este situat in UP III Polovragi -Pârâu Albina;

  Tematica traseului pare desprinsă dintr-o poveste. Boris este o veveriță curajoasă și exploratoare ce însoțește vizitatorii pe traseul tematic din pădure și îi ajută să descopere secretele minunate ale naturii și ale copacilor de aici“, au transmis reprezentanții Direcției Silvice Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!