spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateTratamentul cu anticorpi monoclonali nu a fost solicitat de niciun medic de...

  Tratamentul cu anticorpi monoclonali nu a fost solicitat de niciun medic de familie din Gorj

   

  Niciun medic de familie din județul Gorj nu a solicitat efectuarea de tratament cu anticorpi monoclonali. Aproximativ 180 flacoane au ajuns în județul Gorj, care au fost împărțite spitalelor din Târgu Jiu, Târgu Cărbunești și Turceni.

  Nu am avut nici solicitări de tratament cu anticorpi monoclonali din partea medicilor de familie. Probabil că a scăzut numărul de persoane care sunt cu simptome. Am făcut informare către medicii de familie și așteptăm să se adreseze cu solicitări. Recomandarea este ca acest tratament să se facă la început simptomelor, în primele trei zile cu derogare până la a șaptea zi. Dacă persoanele nu anunță este greu de găsit persoanele care să fie compatibile cu acești anticorpi monoclonali“, a spus Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

  Doar 28 de flacoane au fost folosite de spitale

   

  Totodată, nici spitalele nu au folosit în număr mare flacoanele anticorpi monoclonali. Spitalul din Turceni nu a tratat nici un pacient cu acest tratament.

  „În spitalul din Târgu Jiu au fost aduse 86 de flacoane și s-au utilizat 19, la spitalul din Târgu Cărbunești au fost trimise 66 și au fost folosite 9, iar la Turceni nu s-a utilizat niciun flacon, din cele zece flacoane“, a precizat Narcis Stoian la o emisiune de la Radio Accent.

  Anticorpii monoclonali sunt cei care l-au pus pe picioare în câteva zile pe președintele Donald Trump, atunci când la începutul lui octombrie 2020 s-a îmbolnăvit de Covid. Medicamentul se administrează sub formă de picături și este recomandat în tratarea pacienților care nu au nevoie de oxigen suplimentar și care prezintă risc ridicat de a evolua spre o formă gravă de COVID.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: