spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateTribunalul Gorj: Gruparea specializată în vânzarea ilegală a etnobotanicelor, la închisoare cu...

  Tribunalul Gorj: Gruparea specializată în vânzarea ilegală a etnobotanicelor, la închisoare cu executare! Unul singur a scăpat cu suspendare

  Păun Alexandru, Ciobanu Mihail Victor, Pariș Viorica, Vicea Constantin Madalin și Ciocan Constantin Eduard sunt cei cinci inculpați, o parte în arest preventiv încă din vara acestui an, trimiși în judecată pentru comercializare ilegală de etnobotanice.

  Mai precis, cei cinci au fost trimiși în judecată pentru că nu au respectat legea care prevedea că: „operațiunile cu produse care sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive se supun autorizării în condițiile stabilite de prezenta lege(Legea 194/2011”.

  Instanța de fond s-a pronunțat, ieri, în acest dosar și i-a condamnat pe Păun la patru ani de închisoare cu executare și îi menține arestul prevenit de la finalul lunii iunie, pe Pariș la doi ani cu executare și îi menține controlul judiciar, pe Vicea la trei ani cu executare și îi menține arestul preventiv din iulie, pe Ciocan la doi ani cu executare și menținerea arestului preventiv, iar pe Ciobanu la un an și jumătate cu suspendare.

  Inculpatul Ciobanu a mai fost o obligat să facă 90 de zile muncă în folosul comunității, la Primăria Motru, sau la Primăria Cătunele.

  Instanța de fond mai confiscă fragmente vegetale succeptibile de avea efecte psihoactive. Sentința poate fi atacată cu apel. Păun este acuzat de săvârșirea a 5985 de acte materiale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!