spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăActualitateTrotea: E jenant ce mi-au făcut!

  Trotea: E jenant ce mi-au făcut!

  Membrii Comisie de Energie înfiinţată de PNL Gorj, mulţi dintre ei foşti directori în minerit, au fost criticaţi în presa locală de actualii şefi ai Complexului Energetic Oltenia, spunând despre aceştia că au încasat indemnizaţii nelegal şi au susţinut contracte păguboase în cadrul unităţilor pe care le-au condus în trecut. Cel mai contestat a fost însă, Tiberiu Trotea, fost director al CNLO şi al Complexului Energetic Rovinari, care face parte, alături de alţi specialişti în minerit şi energie, din Comisia de Elaborare a Strategiei CEO.

  Tiberiu Trotea, director al Complexului Energetic Rovinari

  Fiind ţinta unor atacuri, Tiberiu Trotea a făcut unele precizări la Radio Omega pentru a demonta criticile primite. Trotea a precizat că niciodată Complexul Rovinari cât timp a fost condus de el nu a încheiat contracte cu firma Alpha Construct, iar indemnizaţia de 40.000 de lei, obţinută ca vicepreşedinte al unei comisii de privatizare, a fost câştigată în instanţă. „În 2011, Complexul Energetic Rovinari nu a avut nici un contract cu firma Alpha Construct. E adevărat că am primit o indemnizaţie de 40.000 de lei fiind vicepreşedinte în comisia de înfiinţare a unei societăţi mixte pentru realizarea unui grup energetic de 500 de MW la Rovinari şi a fost o constatare a Curţii de Conturi care a găsit de cuviinţă că nu trebuia să beneficiez de suma respectivă. Complexul Oltenia, în baza raportului Curţii, a făcut acţiune în instanţă pentru a returna suma. Eu am contestat la Tribunalul Gorj care mi-a dat câştig de cauză şi Complexul a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, dar tot eu am câştigat. Vreau să fac o precizare care, din anumite motive, ziaristul respectiv nu vrea să o facă: să spună acum câţi membri sunt în comisia respectivă, cât încasează un membru din comisia respectivă, şi atunci aş zice şi eu cât de corect este ziaristul respectiv”, a mai spus fostul director al Complexului Energetic Rovinari. Tiberiu Trotea este considerat unul dintre cei mai buni specialişti în mineritul din Oltenia, de-a lungul carierei sale ocupând importante funcţii de conducere la nivelul companiilor de stat din minerit şi energie. Acum, liberalii gorjeni i-au solicitat lui Trotea să facă parte din Comisia de elaborare a strategiei energetice pentru salvarea CEO, alături de alţi specialişti cum ar fi Emil Huidu, Tiberiu Trotea, Nicolae Bercea şi Răducu Teodorescu.

  Făţărnicie

  În ciuda criticilor, fostul director Tiberiu Trotea a mai precizat că a acceptat să facă parte din Comisia Energetică a PNL pentru că a considerat că, în momentul de faţă, Complexul Oltenia traversează o perioadă destul de dificilă, problemele companiei nefiind cauzate numai de managementul lui Ciurel, ci şi de alţi factori. „Eu ca şi gorjean şi cu experienţa pe care o am de atâţia ani în domeniu, la o solicitare sigur că mi-am oferit disponibilitatea să sprijin activitatea unităţilor din Gorj în vederea trecerii peste această perioadă dificilă despre care trebuie să recunoaşte că nu este numai de managementul actual al CEO. Din păcate când se întâmplă în Gorj să vină cineva să facă ceva să vină altul să inventeze fel de fel de lucruri. E făţărnicie! Nu m-am dus să împing pe nimeni de pe scaun. E jenant!”, a mai precizat Tiberiu Trotea la Radio Omega.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: