spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesPesediştii caută protecţie la noul ministru, pentru Ciurel

  Pesediştii caută protecţie la noul ministru, pentru Ciurel

  Liberalii de la Gorj consideră că managerul Complexului Energetic Oltenia şi şefii de instituţii deconcentrate din Gorj trebuie evaluaţi de noii miniştri ai Guvernului Cioloş. Dan Vâlceanu crede că ministrul Energiei are suficiente motive să-l demită pe Laurenţiu Ciurel, chiar dacă social-democraţii au încercat să-i „cumpere” protecţie actualului manager.

  ce-rovinari-valceanu-ciurel-headlines

  La scurt timp de la aflarea noului ministru al Energiei, protectorii lui Ciurel de la PSD au început să caute conexiuni care să ducă la Victor Grigorescu pentru menţinerea în funcţie, în continuare, a lui Laurenţiu Ciurel, la şefia Complexului Energetic Oltenia. Interesant este că Ciurel ar fi vrut, la un moment dat, să renunţe la postul de director general al CEO, dar, se pare, că tocmai social-democraţii l-ar fi convins pe acesta să rămână pe funcţie pentru a-şi păstra influenţa în interiorul companiei. Liberalul Dan Vâlceanu, crede, însă, că noul ministru al Energiei nu va ceda tentaţiilor din partea PSD şi va lua măsuri împotriva lui Laurenţiu Ciurel. Vâlceanu se aşteaptă ca ministrul Grigorescu să efectueze o evaluare a managerului Ciurel, dar şi să facă o analiză în privinţa indicatorilor economici. „Nu cred că un ministru tehnocrat va menţine în funcţie un manager care a adus compania pe pierderi”, mai spune liberalul Dan Vâlceanu. „Mă aşteptam ca pesediştii lui Ciurel să caute susţinere şi la noul guvern. Dar am încredere că noul guvern care este apolitic şi are obligaţia să verifice modul în care a fost condusă această companie şi cum ea a ajuns de la profit la pierdere şi să decidă în consecinţă. Eu nu cred că un ministru care este tehnocrat şi care cunoaşte sistemul, ar putea să-l menţină pe Laurenţiu Ciurel care avea vreo 7.000 de miliarde pierderi în 2014”, a mai spus unul din şefii liberalilor gorjeni.

  Vizaţi şi şefii de instituţii

  Dan Vâlceanu este de părere că şi şefii de la deconcentrate trebuie evaluaţi de ministerele de resort, iar în cazul în care se va constata că aceştia au obţinut funcţiile pe alte criterii decât cele profesionale, ar trebui să se producă o schimbare a acestora. „Dacă dânşii consideră că anumiţi directori trebuie schimbaţi, e foarte bine, să-i schimbe. Dacă nu, nu! Din punctul meu de vedere, acolo unde directorii de deconcentrate sau alţi oameni numiţi în administraţie, au fost puşi doar pe bază de carnet de partid, fără competenţe reale, ar trebui schimbaţi, altfel, nu cred că trebuie să facă schimbări. Dacă oamenii, care susţinuţi de PSD, se constată că şi-au făcut datoria şi au adus un plus instituţiei pe care au condus-o, atunci, ei trebuie păstraţi, dacă nu, să plece”, mai spune Dan Vâlceanu la Radio Omega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: