spot_img
Altele
  AcasăActualitateSe umple visteria la CJAS Gorj

  Se umple visteria la CJAS Gorj

  Suma de nouă milioane de lei aşteaptă să fie împărţită furnizorilor de servicii medicale, iar vestea vine de la conducerea Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate care spune că banii tocmai au ajuns de la Casa Naţională şi sunt suficienţi… pentru luna octombrie. Ponderea cea mai mare din bugetul primit merge la spitale.

  Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj are veşti bune! Se pare că se umple visteria…cel puţin luna aceasta, iar plăţile la furnizori şi spitale se pot face! Este vorba de nouă milioane de lei, din care cea mai mare parte se duce la spitale. Trebuie făcute plăţi şi la furnizorii de asistenţă medicală, echipamente, acoperite şi îngrijiri la domiciliu. Ca întotdeauna, cheltuielile cele mai multe şi mari sunt la spitale, care absorb…grosul, pentru că din nouă milioane, opt se duc la spitale. „Chiar zilele acestea ne-a venit deschiderea de credite de la Casa Naţională, pentru luna octombrie. Au venit în jur de 9 milioane de lei, repartizate pe mai multe domenii de activitate. Cea mai mare sumă este la spitale, în jur de 8 milioane de lei, 500 de mii la paraclinice, 97 de mii la asistenţa medicală stomatologică, 162 de mii la dispozitive şi echipamente medicale, 52 de mii la îngrijiri la domiciliu şi la recuperarea şi reabilitarea sănătăţii, 92 de mii”, a declarat Daniel Şurlea, directorul adjunct al CJAS Gorj.

  Vin şi banii pentru medicamente la finalul lunii

  Decontarea facturilor la farmacii mai are unele întârzieri, dar sunt aşteptate sume la sfârşitul lunii care ar mai putea rezolva din restanţele la plata medicamentelor gratuite şi compensate. Programele naţionale stau mai bine, dar şi aici unele plăţi sunt de-abia la nivelul lunii iunie. „Urmează ca până la finalul lunii să ne vină bani şi pentru medicamentele gratuite şi compensate şi pentru programele de sănătate. La medicamentele gratuite şi compensate avem în jur de 4,3 milioane, echivalentul consumului pentru luna iunie 2014, iar la programe suntem deja cu plăţile la nivelul lunii iunie, la unele, iar la altele, la nivelul lunii august”, a declarat directorul adjunct al CJAS Gorj, Daniel Şurlea. Bani la CJAS sunt să acopere plăţile la furnizori şi spitale şi în lunile noiembrie şi decembrie, dar o rectificare bugetară este mereu binevenită, mai ales pe programul naţional de ortopedie şi pe cele desfăşurate prin intermediul farmaciilor din unităţile sanitare cu paturi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: