spot_img
25.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn fost șef din CEO a scăpat de dosarul penal

  Un fost șef din CEO a scăpat de dosarul penal

  Un fost director din Complexul Energetic Oltenia (CEO) a scăpat de dosarul penal, în urma prescrierii faptelor. Fostul director economic de la EMC Rovinari, Vasile Ghimiș, a fost judecat în dosarul unei achiziții nelegale. Magistrații au dispus însă recuperarea prejudiciului, atât de la el, cât și de la omul de afaceri ce i-a fost complice. Acesta are o valoare de 166.000 de lei.

  Vasile Ghimiș a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în decembrie 2020, pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu. Ghimiș ar fi dispus „cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice” cumpărarea unor materiale pentru stingerea incendiilor și a unor truse sanitare de prim ajutor la prețuri supraevaluate. Achiziția a fost fragmentată tocmai pentru a putea fi realizată în mod direct. În același dosar a mai fost judecat și omul de afaceri Daniel Sever Giurcău, pentru complicitate la abuz în serviciu, însă a scăpat recent de acuzații ca urmare a prescrierii faptelor, dar va achita în solidar prejudiciul.

  Sentința pentru cei doi a devenit recent definitivă la Curtea de Apel din Craiova. „În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b C.pr.pen. repinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Craiova, inculpaţii Ghimiş Vasile şi Giurcău Daniel Sever, împotriva sentinţei penale nr. 154 din 20 decembrie 2022 pronunţată de Tribunalul Gorj în dosarul nr. 2855/95/2020. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă pe fiecare dintre apelanţii inculpaţi Ghimiş Vasile şi Giurcău Daniel Sever să plătească câte 400 de lei cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. celelalte cheltuieli din faza apelului rămân în sarcina statului. Definitivă”, conform deciziei. Faptele au avut loc în anul 2012, adică acum 11 ani. Vasile Ghimiș fusese condamnat în dosar la 3 ani de închisoare cu suspendare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: