spot_img
23.9 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn nou congres al tinerilor ortodocși și o viitoare mânăstire, la Castelul...

  Un nou congres al tinerilor ortodocși și o viitoare mânăstire, la Castelul Roșianu

  În weekend-ul trecut, la Castelul Roșianu din comuna Turburea, sat Poiana, județul Gorj, s-a desfășurat Congresului Tinerilor Creştini Ortodocşi din Oltenia, în acest an fiind la cea de-a XVI-a ediție. Cu binecuvântarea mitropolitului Olteniei, aici s-a pus, cu această ocazie, piatra de temelie a unei noi mănăstiri.

  Congresului Tinerilor Creştini Ortodocşi din Oltenia a fost prezentat de preotul diacon Ovidiu Cuncea, cunoscut actor al Teatrului Național București.
  „Având menirea de a aduce împreună pe reprezentanţii celor mai importante grupuri parohiale din teritoriu și întâlnirea de anul acesta a fost legată de un loc cu totul special din Arhiepiscopia Craiovei, castelul Roşianu din localitatea Poiana, judeţul Gorj.
  Alături de tinerii ortodocşi din Oltenia s-a aflat Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Printre invitaţi s-au numărat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. (…)
  La primele ore ale dimineţii, tinerii s-au adunat la biserica parohială din Poiana, pentru a-l primi pe IPS Părinte Mitropolit Irineu, care a săvârşit, aici, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Celor peste 250 de participanţi li s-au alăturat credincioşi din localitate, luând parte, împreună, la rugăciunea euharistică. La finele slujbei, IPS Părinte Mitropolit Irineu a adresat celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare, corelând scopul întâlnirii cu învățăturile desprinse din pericopa evanghelică rânduită spre citire la Sfânta Liturghie“, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Olteniei.

  După slujba de la biserica satului, toți cei prezenți s-au constituit într-o procesiune, ce a urcat în dealul pe care se află Castelul Roșianu.

   

  „Vom pune Crucea unde va fi Sfântul Altar al mănăstirii“

  „ Să-I mulţumim Lui Dumnezeu că şi anul acesta ne-a învrednicit să fim iarăşi împreună, pentru că tot în ziua aceasta, vom pune Crucea unde va fi Sfântul Altar al mănăstirii mult dorite de noi, cu Hramurile «Naşterea Maicii Domnului», «Sfântul Ioan Evanghelistul» şi «Sfânta Mare Muceniță Tecla» şi am ales aceste sărbători împreună cu cei care vor construi acest lăcaş, pentru că ne bucurăm ca, în această zi, să fim împreună ca să ducem lucrarea pe mai departe! Am convingerea că Mântuitorul Iisus Hristos ne va ajuta la împlinirea acestor dorinţe ale noastre, ca să împlinim această bucurie pe care ne-o dorim foarte mult!”, a transmis, în cuvântul  său, IPS Irineu, mitropolitul Olteniei.

  Momente artistice

  În cadrul Congresului Tinerilor Creştini Ortodocşi din Oltenia a avut loc premierea grupurilor parohiale de tineri din Mitropolia Olteniei, care s-au făcut remarcate prin desfăşurarea de proiecte şi activităţi culturale, educative sau sociale, cât şi premierea participanţilor la Olimpiadele naţionale. Grupurile parohiale de tineri premiate au susţinut momente artistice şi au transmis mesajul lor participanţilor şi tinerilor creştini ortodocşi din ţară.
  Congresul Tinerilor Creştini Ortodocşi din Oltenia a avut în program şi Workshop-ul cu titlul: „Importanţa rugăciunii şi comuniunii în viaţa tinerilor”, urmărind identificarea modalităţilor de participare a tinerilor la viaţa comunităţii parohiale şi conştientizarea importanţei rugăciunii şi a comuniunii în viaţa tinerilor. De asemenea, reprezentanţii grupurilor de tineri au participat la activităţi de cunoaştere, ateliere de creaţie, jocuri interactive şi recreative, sub coordonarea Părintelui Mihail Scorbură.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: