spot_img
15.9 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn nou parc fotovoltaic la Cărbunești. Se va întinde pe 170 de...

  Un nou parc fotovoltaic la Cărbunești. Se va întinde pe 170 de hectare

   

  Un nou parc fotovoltaic va fi amenajat în localitatea Târgu Cărbunești, acolo unde a fost realizată prima investiție de acest fel din județul Gorj.

  „Parcul s-ar întinde pe 170 de hectare, pe terenuri private. Pentru orice investitor este mult mai ușor să lucreze cu un privat decât cu o primărie, pentru că trebuie parcurse anumite etape, să fie scos la licitație, să concesioneze. Este foarte posibil să dureze foarte mult, pe când cu privatul trebuie să lucreze repede. Investiția va fi foarte mare, deoarece ar implica construirea unei stații care să introducă acest curent produs în rețeaua Transelectrica. Este o investiție benefică pentru localitate, pentru că s-ar crea o serie de locuri de muncă și vor crește încasările la bugetul local“, a spus primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

  Aproximativ 50 de persoane ar putea să lucreze la noul parc fotovoltaic

  Aproximativ 50 de persoane ar putea să lucreze în cadrul noului parc fotovoltaic. „La actualul parc fotovoltaic lucrează 12-15 oameni, la 170 de hectare este posibil să lucreze 50 de persoane. Parcurile fotovoltaice sunt scutite de plata de impozite, dar se va achita impozit pe teren și pe clădirea stației“, a mai spus primarul Dănuț Birău.

  Acesta a precizat că investiția este una benefică: „Decât să vezi câmpuri nemuncite, mai bine vezi îngrijite aceste terenuri și contribuie la creșterea de energie electrică a țării“.
  Actualul parc este realizat pe un teren concesionat de la Primăria Târgu Cărbunești. „Este pe un teren concesionat de primărie, în suprafață de 52 de hectare, cu o capacitate de 20 de Megawatti“, a mai precizat primarul de la Târgu Cărbunești.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: