spot_img
Altele
  AcasăActualitateUn nou parc industrial operațional în județul Gorj

  Un nou parc industrial operațional în județul Gorj

  În aproximativ două săptămâni, terenul în suprafață de zece hectare din localitatea Bălești va căpăta statutul de Parc industrial operațional.

  Dosarul privind aprobarea acordării acestui statut a fost depus înainte de sărbătoarea Crăciunului la Ministerului Dezvoltării, iar directorul Parcului Industrial Gorj a fost chemat, zilele trecute, la București, pentru a face ultimele clarificări.
  „Dosarul, care nu este deloc simplu, a fost acceptat și a intrat în studiu și mulțumesc pentru operativitate, pentru că mi-au și transmis patru puncte ce urmau să fie clarificate din acest dosar. Am ajuns din nou la București, iar în cel mult două săptămâni, dacă nu se ivește altă proprietate, vom obține acest titlu de parc industrial și la Bălești“, a spus Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj.

  Suprafața de teren de la Bălești se întinde pe zece hectare.

  Vor fi făcute o serie de lucrări pentru asigurarea utilităților

  Urmează ca la Bălești să se realizeze o serie de lucrări privind asigurarea alimentării cu energie electrică, apă și gaze. „obligația noastră este de a pune la dispoziție racordurile la energie electrică, gaze, la apă, drumuri de incintă, împrejmuiri, un spațiu administrativ care va fi ridicat. În toamna acestui an, investitorul va avea la dispoziție toate aceste lucruri. Sunt bani și sperăm că în luna mai vor demara lucrările“, a mai menționat Eftemie Popescu.

  Investitorii din parcurile industriale beneficiază de o serie de facilități fiscale: nu plătesc taxe pentru autorizațiile de construire, pentru certificatele de urbanism, și nici impozite pe terenuri și clădiri.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: