spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateSpital din Gorj ajuns aproape de faliment. Ce spune primarul

  Spital din Gorj ajuns aproape de faliment. Ce spune primarul

  Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești este în pragul falimentului, iar managerul unității medicale a anunțat că nu mai există fonduri pentru plata salariilor: „Am anunțat personalul că nu mai avem bani, pentru că salariile consumă 99% din buget. Totul pleacă de la tariful pe caz rezolvat decontat de Casa de Asigurări de Sănătate. Dacă spitalul are cheltuieli de 10.000 de lei vechi cu un pacient, Casa decontează cam 3.000 de lei, sumă în care trebuie să oferi intervenție chirurgicală, cazare, masă și medicație. Dacă pacientul vine cu un abdomen acut chirurgical care îi pune viața în pericol, stă 10-12 zile în spital. Este o situație la nivel național”, a spus medicul Sorin Medințu, managerul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești pentru Hot News. Acesta susține că spitalul are datorii de 5,9 milioane de RON, echivalentul a aproape 1,2 milioane de euro.

  Spitalul are 573 de angajați

  Spitalul din Târgu Cărbunești are 343 de paturi și 573 de angajați, dintre care 60 sunt medici. Sorin Medințu susține că schema de personal este încărcată, dar că el așa a preluat-o și că a făcut doar două angajări în perioada de un an și jumătate, de când a preluat conducerea.

  Primar: Conducerea trebuie să vină cu soluții

  Primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, a spus că salariile sunt achitate la zi și conducerea trebuie să vină cu soluții: „Chiar dacă spitalul trece printr-o perioadă dificilă în acest moment, pentru că s-au acumulat anumite plăți restante la furnizori, din punct de vedere al salarizării, tot personalul este cu plata salariului la zi. Primăria este administrator. Nu dăm bani noi. Banii vin de la minister, iar spitalul are un manager și un Comitet Director. Trebuie să vină cu soluții. S-au mai micșorat și contractele cu CAS“.

  Cu privire la acest caz, a reacționat și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a spus că e o problemă de management și că spitalul nu oferă suficiente servicii medicale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!