spot_img
25.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateUtilaje de ultimă generație achiziționate de Aparegio

  Utilaje de ultimă generație achiziționate de Aparegio

  Aparegio Gorj își mărește parcul auto cu nouă buldoexcavoatoare și un autoturism.

  Conducerea operatorului a semnat în luna ianuarie 2021, contractul de furnizare din cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Județul Gorj. Valoarea investiției este de peste 12 milioane de lei, sumă ce va fi folosită pentru achiziția a 27 de vehicule, utilaje și echipamente necesare în activitatea operatorului de apă și canal. Buldoexcavatoarele sunt de ultimă generație și vor fi repartizate Centrelor de Exploatare și Distribuție. Contractul de finanțare în valoare de 188 milioane de euro a fost semnat de Aparegio și Guvernul României în decembrie 2021. În cadrul proiectului sunt 33 de contracte, toate publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

  „Primul contract de furnizare echipamente a început să se deruleze și în acest moment în curtea operatorului se află nouă utilaje, urmând ca până la finalul lunii octombrie contractul CF1 să aibă finalitate.

  „Urmează să se liciteze și celelalte contracte ce se află în SEAP și până la finalul anului 2021 sperăm să terminăm  cu această primă etapă și să intre în derulare toate contractele pe care le avem”, a declarat directorul general al Aparegio, Traian Pătrășcoiu.

  Ce utilaje vor mai fi achiziționate

  După recepție, fiecare buldoexcavator va intra în dotarea Centrelor de Exploatare și Distribuție din aria de acoperire a proiectului regional pentru a asigura operativitatea intervențiilor în rețelele de apă și canalizare iar autovehiculul intră in dotarea serviciilor de implementare tehnică, financiară si de regionalizare din cadrul SC Aparegio Gorj SA.

  „Până la terminarea contractului au mai rămas cinci luni în care se vor desfășura etapele de livrare pentru mașinile de curățire și spălare canale și a autolaboratoarelor pentru inspecție video și depistare pierderi în rețele. Finanțarea este asigurată  de următoarea schemă de cofinanțare: 6% din costurile eligibile de către SC APAREGIO  GORJ SA, iar restul de 94% se împarte între bugetele locale ale unităților teritorial-administrative beneficiare (2%), Fondul de Coeziune al  Uniunii Europene (85%) si bugetul de stat (13%)“, se arată într-un comunicat de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: