spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateAproape un milion de tone de cărbune în plus pentru a realiza...

  Aproape un milion de tone de cărbune în plus pentru a realiza mai multă energie electrică

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) va produce, de la data de 1 mai, o cantitate mai mare de energie electrică cu 300 MW. Pentru acest lucru va fi nevoie de o majorare a producție de energie electrică cu 900.0000 de MW: „Începând cu 1 mai se va asigura un supliment de 300 MW/oră, care va fi livrată în sistem. Se știe că avem, două grupuri în rezervă: unul la Turceni și celălalt la Rovinari. O să avem o suplimentare a producției de cărbune cu aproximativ 900.000 de tone în perioada mai-decembrie. Vom produce alternativ energie, fie cu grupul de la Rovinari, fie cu cel la Turceni. Mare parte se va produce cu grupul de la Turceni pentru că suplimentarea cantității de cărbune este mai mare pe zona Jilț Motru față de zona Rovinari, unde, din calculele efectuate de specialiștii noștri, există posibilitatea livrării unei cantități de cărbune de 300.000 sau 400.000 de tone, iar unde pe zona Jilț Motru există posibilitatea de majorare cu 600.000 de tone“, a spus Ion Rușeț, consilier în cadrul CEO.

  600 de persoane vor fi angajate în luna aprilie

  Pentru a realiza suplimentarea producției de cărbune, CEO va angaja 600 de persoane pe durată determinată. „Este clar că realizarea acestei producții nu se poate face decât cu forță de muncă suplimentară. În acest context, începând cu luna aprilie vom avea noi colegi pe durată determinată, până la 31 decembrie, urmând să aibă loc o evaluare. Vor avea loc discuții cu sindicatele pe această temă. Urmează să se stabilească strategia și criteriile în perioada imediat următoare. Există o rezervă, după cum se știe, din acele dosare care au fost depuse în luna decembrie și se va face o selecție deoarece angajările vor făcute în special în bazinele miniere Motru, Jilț și Rovinari“, a precizat Ion Rușeț, la o emisiune de la 1 Plus Tv.

  Copiii angajaților vor avea prioritate la angajare

  Copiii salariaților vor avea prioritate la angajare: „Prima discuție va fi cu copiii angajaților care au calificarea necesară pentru a lucra în zona de carieră. O să vedem cum evoluează lucrurile și cu noua legea. Dacă vor fi colegi care vor putea sau vor dori să se pensioneze, atunci numărul persoanelor nou angajate va fi mult mai mare de 600“, a precizat Ion Rușeț.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: