spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateVal de caniculă. Culturi afectate!

  Val de caniculă. Culturi afectate!

  Seceta afectează sute de hectare de culturi agricole de pe teritoriul judeţului Gorj. Din păcate, meteorologii anunță temperaturi ce vor depăși 33 de grade, spre disperarea agricultorilor.

  Fără ploi și sisteme de irigații, culturile din Gorj se pârjolesc. Cetățenii se plâng că au muncit degeaba.
  ” Păcat de munca noastră. Nimic nu se va face. Pământul crapă de căldură. Nu avem cu ce uda”, a transmis un localnic din Bălești.
  Căldura a copt mai devreme spicele de grâu și orz.
  ” Vrem să semănăm, măcar cu orz să ne alegem, porumbul sigur nu se face. La noi nu există irigații. Au fost, demult, pe vremea lui Ceaușescu. Ce mai ducem lipsa apei”, a transmis un localnic din comuna Turburea.
  „ Partea de Oltenia ar fi un pic afectată de secetă, pe areale mai mari. Avem, bineînțeles, și în zona Bărăganului, în nordul județului Călărași și în sudul județului Ialomița și undeva în apropiere de Ilfov, fermieri afectați de secetă cruntă. Dar și părți din Moldova”, a transmis Ionel Arion, președintele Federației Naționale PRO AGRO.
  Pe caniculă, folosirea apei de la robinet pentru a uda este interzisă. Sunt aplicate amenzi usturătoare. În unele sate, apa se dă cu porția, pentru ca oamenii să nu facă risipă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!