spot_img
Altele
  AcasăActualitateVârsta de pensionare la CEO, redusă cu 10 ani

  Vârsta de pensionare la CEO, redusă cu 10 ani

  Minerii ar putea ieși și mai devreme la pensie cu 10 ani, după adoptarea noii Legi a Pensiilor. După ce Comisia Europeană a solicitat eliminarea tuturor beneficiilor pentru anumite categorii de persoane din noua lege a pensiilor, se caută modalitatea prin care angajații din Complexul Energetic Oltenia (CEO) care urmează să se pensioneze să nu fie afectați de aceste dispoziții. Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, susține că ieșirea mai devreme la pensie pentru mineri și energeticieni este un câștig pentru acest sector de activitate.

  „Am avut o discuție cu grupul de lucru, a fost o primă etapă. Eu consider ca este un câștig, pentru că Comisia Europeană a solicitat eliminarea tuturor beneficilor, însă, acum, s-a ajuns la un consens în ceea ce privește reducerea vârstei de pensionare. Este în discuție varianta pe 10 ani sau 11 ani, urmând ca să mai fie făcute anumite ajustări. Într-adevăr au fost eliminate două chestiuni referitoare la asimilate și la mentenanță, dar nu este bătut în cuie totul, nu este definitivat. Eu zic ca ceea ce s-a discutat cu Comisia Europeană a reprezentat, oarecum, un câștig, pentru că, de la a elimina tot și până la a accepta anumite lucruri este un pas important și o victorie. „, a declarat parlamentarul de Gorj la Radio Infinit.

  În privința doleanțelor sindicatelor, de a se păstra toate beneficiile obținute prin Legea 197/2021, Weber susține că l-a înștiințat pe ministrul Energiei de propunerile făcute și pot fi făcute ajustări prin modificări legislative.
  „Am discutat cu liderii de sindicat și toate propunerile au fost puse pe masa ministrului și în perioada următoare vom vedea ce ajustări se pot face. E important că am lăsat ușa deschisă si s-a acceptat ceva, de la eliminarea tuturor acestor facilități”, a precizat liderul PSD Gorj.

  Prin discuțiile purtate, se dorește aflarea unor date clare cu privire la menținerea activității sectorului minier din Gorj.
  „Este un deficit de personal calificat și, în momentul de față nu se pune problema concedierilor. Vrem să știm clar până când are viață această unitate”, a mai transmis Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: